Sözcü Gazetesi'nden Yaşamsal Arıgan'ın haberine tarafından İstanbul 2. Fikri ve Sinai Haklar Canice Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraflar ve avukatları katılmadı. Davacı Şehrazat’ın izinsiz kullanılan eserlerinin mahkemece saptama edilen bedellerini kabul ederek, şikayetinden vazgeçtiği duruşmada belirtildi.

Baskın, şikayetçi Şehrazat’ın avukatlarının şikayetlerinden vazgeçtikleri ve davalı tarafla anlaşma sağlandığını ifade eden dilekçeyi mahkemeye sunduklarını açıkladı. Bunun üzerine mahkeme davanın düşürülmesi yönünde karar verdi.

Şehrazat, Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak “Tıpkı Böylece”, “Kınalı Bebek”, “Yaz Yaz Yaz”, “Yalnızlığa Hüküm Giydim”, “Adaletsiz Yar”, “Kıyamam”, “Maazallah” ve “Çek Babam Çek” adlı eserlerinin programlarda izinsiz kullanıldığı belirterek Acun Medya ve TV 8 kanalına tazminat davası açmıştı.

249 BİN TL TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Geçen sene dava karara bağlanmış ve hukuk mahkemesi Şehrazat’a yasal faiziyle 239 bin 250 lira izinsiz uygulama bedeli ve 10 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Ünlü söz yazarı bununla birlikte 2. Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yeni bir dava açmıştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sehrazat-ile-acun-ilicali-uzlasti-haberi-532047