Milliyet Gazetesi'nden Ali Eyüboğlu'nun yazısı...

CAN VERENİN ARDINDAN KEYİF GÖZYAŞLARI

Merhum şarkıcı Murat Göğebakan’ın kansere tutulduktan sonra boşandığı Sema Bekmez, 51 yaşında şeker komasına can verdi. Çiftin boşandığı yarıyılda Bekmez’in eşini kandırdığına dair haberler çıkmış, Göğebakan, “Kanseri yendim, hıyanete yenildim” demişti.

2009 senesinde tutulduğu kanseri 2010’da yenip, müzik çalışmalarına kaldığı yerden devam eden şarkıcının, “Kanseri yendim, hıyanete yenildim” açıklaması o yarıyıl bir hayli konuşulmuştu.

Sanatçı, 2013’te nükseden hastalığı sebebiyle 2014 senesinde 46 yaşını parçaladı aramızdan...

Murat Göğebakan’dan altı sene sonra da daha önceki eşi öldü. Sema Bekmez’in vefatının ardından sosyal medyada yazılanlar ‘yurdum insanı’nın ne kadar acımasız olduğunu bir defa daha gözler önüne serdi.

Sema Bekmez toprağa verilmeden, Twitter’da yazılanların çoğu çok acımasızdı. Evet, bir insanın eşini kandırması, insanlık şerefiyle bağdaşmayan ahlaki bir zaaf. ‘Kandırma’ çiftleri ve ailelerini ilgilendiren bir mesele, ama cemiyetsel mağduriyet yaratan bir mevzu değil.

Cemiyete hasarı olan onca ‘makûs insan’ öldü bu ülkede, hiçbirinin ardından Bekmez’e yazılanlar yazılmadı. Muhakkağım Göğebakan yaşamda olsaydı, hakarete varan tenkitlere tepki gösterirdi.

Bekmez’in ardından keyif gözyaşı döktüklerini yazanlar dahi oldu. Mukadderata bakın ki, can verdiği gün Sinan Yağmur’un Göğebakan hakkında yazdığı ‘Aşkın Yağmurları’ kitabı baskıdan çıktı.

Bekmez, Yağmur’un ‘Aşkın Yağmurları’nda Göğebakan ve kendisi hakkında neler yazdığını okuyamadan, aynı gün ölüm etti.

Dip anekdot: Çiftin çocuğu olmadı. Bülent, Murat Göğebakan’ın ilk eşinden.

Ali EYÜBOĞLU / Milliyet GAZETESİ

 

Kaynak: www.sacitaslan.com