"Gelinim Olur Musun?" adlı evlendirme yarışmasıyla adını duyuran Semra Kaynana, Renkli Sayfalar'a konuk oldu.

İlk evlendirme programlarından olan ve oğlu Ata ile bir anda ünlü olan Semra Hanım o günler hakkında cesurca konuştu.

Yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarını tutamayan Semra Kaynana'nın yaşadıkları bir anlık şöhretin bedellerini gözler önüne serdi.

ATA'YI KAYBEDELİ 12 YIL OLDU
Semra Kaynana, oğlu Ata'nın ölümü hakkında şunları söyledi, "Ata’yı kaybedeli 11 yıl bitti, 12’nin içindeyiz. Ablası o yarışmaya girmesini hiç istemedi. O yarışmaya girerken evlendirmeyi düşünmedim. O da evlenmeyi düşünmedi. Rabbim böyle kısmet etti. O yarışmaya sadece dinlenmek için girdik. 3 ay kafamı dinlerim diye düşündüm. Yarışmada aileme uygun bir kız olsaydı neden olmasın. Evlendirirdim, onu da okuturdum. Birinci yaptığın yanlışın adı hatadır, ama ikinciye yaptığın şey cezadır."



RABBİM SEVDİ VE ALDI
Semra Hanım oğlu Ata hakkında sözlerine şöyle devam etti, "Ata haddinden fazla saftı. Abdal denen cinstendi. Allahlık bir insandı. Rabbim sevdi ve aldı. Ahiret var, orada hesaplaşacağız. Şaşmaz bir teraziye gideceğiz hepimiz."



YARIŞMADAN BİRŞEY KAZANMADIM
Yarışmada kazandığı para hakkında da konuşan Semra Kaynana çok cüzi rakamlara ekranlara çıktığını şöyle ifade etti, "Ben akıllı bir insan olsaydım maddiyata önem verirdim. O yarışmadan hiçbir şey almadım, hiçbir şey kazanmadım.Programa çıktığım zaman 1000 lira 500 lira para alıyordum. O programa girerken biz sözleşme yaptık. Bu sözleşme yapılınca bazı şeyleri paylaşmamak adına da söz vermiş oluyorsunuz. Ata şöhrete önem vermedi, ben de bu kelimeyi sevmiyorum. Bugün bile 10 dakika pazara çıkıyorum 1,5 saatte eve geri dönüyorum. Benim evimi görün hala yarım. O zaman İstanbul’da oturuyordum. Şimdi Tekirdağ’da yaşıyorum. Evin içinde Allah şahittir her perşembe bir gül kokusu başlıyordu pazartesi bitiyordu. Dayanmak mümkün değil. 10 milyar peşinat, 1500 lira taksitle ev sattım ben. Mahalleye giremiyordum. İstanbul’a gelirken bile zorlanıyorum." dedi.



"ATA'YA BEN GİT DEDİM"
Oğlu Ata'nın 2 bin lira için öldüğünü Semra Hanım şöyle ifade etti, "O organizasyonu yapanlar beni çağırdılar sunucu olmak için. Ben gitmedim. Oğlumu kendi elimle yolladım. Orada ölecek olan bendim. ‘Oğlum git paraya ihtiyacımız var’ dedim. 2 bin lira için gönderdim. Benim oryantal Asena ile davam vardı. O yüzden ben gitmedim. Hanım hanımcık bir kadınsan, evlatların için yaşıyorsan bu programlardan uzak durun derim sorana. Keşke kızımı dinleseydim. ‘Anne çok baskın bir karaktere sahipsin, kardeşimin adı da dikkat çekici. Siz çok uçlarda olacaksınız, çok dikkat çekeceksiniz gitmeyin’ dedi. Ben yaşananlardan sonra psikolojik destek almadım. Daha mülayim bir hale geldim."