Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘sus payı ağı’ iddialarında adı geçen Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak‘la ilgili haberlere erişim engeli getirilmesi kararı alındı.

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak laf konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.

PEKER’İN İDDİALARINDA ‘SERHAT ALBAYRAK’ AYRINTISI

DAHA SONRA Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden şu anda 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, “Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki kuvvet, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki baskı eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak’tır” iddiasında bulunmuştu.

BİR ERİŞİM ENGELİ DE SERHAT ALBAYRAK’LA İLGİLİ HABERLERE

Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO’su Serhat Albayrak’ın da isminin geçtiği paylaşımları konu bölge haberlere ‘içerikten çıkarma’ kararı geldi.

İstanbul Anadolu 3. Sulh Canice Hâkimliği, Serhat Albayrak’ın avukatı Fatih Savaş’ın başvurusu sonucunda, Albayrak’la ilgili haberlerin içerikten çıkarılmasına hükmetti. Duruşma, haberlerin Serhat Albayrak’ın karakter hakkını zedelediğini iddia ederek iddiaların belgeye dayanmadığını savundu.

NE OLMUŞTU?

Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini bahis etmişti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini bildiren Peker, sonradan Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak laf konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.

Peker, iddialarda Albayrak’la ilgili şunları söylemişti:

Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki zor, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki kuvvet eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak’tır.

Benim evime işlem yapıldığında operasyonu yapacak olan polislerle beraber gazetecileri yollayarak dronların çektiği görüntüleri naklen yayın olarak verdiren kişidir.

Kendisine yolladığım akrabama ‘Bizim cenah Sedat Peker’i sever’ deyip her kötülüğü yapan kişidir. Hem da fütücülere, pkklılara yapıldığı gibi @atvcomtr de yayınlanan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine bir karakter sokup “Peker mi? Geçmişte icraatları var eyvallah da fazla konuşur, manâsız konuşur.” diye söylettiren kişidir (Bu sürecin sonunda serhat efendi göreceksin Peker anlamsız mu konuşur batmış mu konuşur).”

Peker, sonradan iddialarını detaylandırdığı tweet’lerinde şunları yazmıştı: “Acilen geldik cehennemin kapılarının açılacağı bölüme. Ben SPK’yla ilgili açıklamalar yapacağım dediğimde (takriben 1,5 ay önce) Taşkesenlioğlu ve onların arkasındaki şiddet olan Serhat Albayrak bir karar alırlar.

Bütün suçları Ünsal Ban’ın üstüne bırakacak şekilde karar alırlar. Zehra Taşkesenlioğlunun boşanma dilekçesini mahkemeye verdikten sonra bu dilekçeyi aynı anda Süslü Sülüman’a yollarlar. Hoş Sülüman’a, aslan Sülüman’a. Bir Takım güçler göre bilinçaltında LGBT’li birey yapılacağı korkusu yaşamış aslan Sülüman’a.

Benzer anda Ankara’da Ünsal Ban üzerinde polis tahkikatı yürütürken keza da bir kriminal gruba icabında Ünsal Ban’ı herhangi bir bahaneyle ortadan kaldırılması yönünde hazırlık yapmalarını söylerler.

SERHAT ALBAYRAK YALANLAMIŞTI

Albayrak’tan iddialara ilişkin avukatı yoluyla açıklama geldi. Sabahtan gazetesinden paylaşılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:

Son günlerde farklı alanlara yönlendirilmiş sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bazı basın kuruluşları ve internet sitelerinde haberleştirilen ifadelerin gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bütünüyle gerçek dışı ve yalancıktan ibaret olan bu haberlere karşısında yasal ve cezai işlemler başlatılmıştır.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/serhat-albayraktan-haberlere-erisim-engeli.html