Lafçı Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre kız dostu oyuncu Sevcan Yaşar’ı darbederek, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddia edilen oyuncu Sermiyan Midyat hakkında yürütülen soruşturma bitirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddia belgesinde, Sermiyan Midyat ile Sevcan Yaşar’ın dost oldukları, aynı dairede oturdukları, 16 Nisan’da Midyat’ın nedensiz yere Yaşar’a haykırarak küfür ve hakaret ettiği anlatıldı. Midyat’ın genç bayanı “Burdan gidemezsin” diyerek tehdit ettiği de belirtildi.

İddia Belgesinde, Sevcan Yaşar’ın 4 Mayıs 2020’de ise konuttan parçalamak üzere eşyalarını topladığı sırada Sermiyan Midyat’ın “Sen benim düşmanımsın bundan sonra. Yapabileceğim tam makûslukları yapacağım sana. Aynı sektördeyiz, iş bulamayacaksın” diyerek tehdit ettiği iddia edidli.

“BURADAN SENİN CESEDİN ÇIKACAK”

Sermiyan Midyat’ın kapıya doğru yöneldiği sırada genç bayanı yerde çektiği, bir hayli kere tekme ve yumruk attığı belirtildi. Sevcan Yaşar’ın haykırarak komşularından dayanak istediği ve Yaşar’ın daha evvelden polisleri araması üzerine konuta polislerin geldiği anlatıldı.

Karakolda ise Sermiyan Midyat’ın “Buradan senin cesedin çıkacak” ve “Benim adım Sermiyan Midyat, bu işin peşini vazgeçmeyeceğim, sizinle görüşeceğim, göreceksiniz” dediği iddialarına yer verildi.

Vakada Sevcan Yaşar’ın da Sermiyan Midyat’ı kolay tıbbi müdahaleyle giderilebilecek biçimde yaraladığı kaydolundu.

Savcılık Midyat’ın “zincirleme hakaret”, “zincirleme tehdit” ve “isteyerek yaralama” kabahatlerinden toplamda 1 sene 3 aydan 8 seneye kadar mapusla cezalandırılmasını istedi. Yaşar’ın ise “isteyerek yaralama” kabahatinden 4 aydan 1 seneye kadar mapusla cezalandırılması istendi.

İddia Belgesi sevk edildiği duruşmaca kabul edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com