Pazar günü yaşamını yitiren Oya Aydoğan, bugün Cemal Reşit Rey’de tören düzenlendi. Törende yazdığı mektubu okuyan Sevim Emre fenalaştı...

Törende kürsüye çıkan Orhan Gencebay'ın eşe Sevim Emre kürsüde Oya Aydoğan için hazırladığı mektubu okurken fenalaştı.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Sevim Emre mektubu okumya gözyaşıyla başladı. Ancak mektubun sonuna doğru dayanamadı ve kürsüye kapaklandı. Duygu seli tüm salona yansıdı...Aydoğan Cemal Reşit Rey'de yapılan tören sonrası Levend Camii'ne doğru yola çıktı.

SEVİM EMRE'NİN OYA AYDOĞAN'A YAZDIĞI METUP

Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre ise yakın arkadaşı Oya Aydoğan'a  ölmeden önce yazdığı mektubu gözyaşları içinde okudu. İşte Emre'nin yazdığı o duygusal mektup;

"Canım Oya'm neden yazıyorum? niye yazıyorum? bilmiyorum.. Çaresizim, üzgünüm. Düşünüyorum da kaç yıldır Oya gibi işledik dostluğumuzu. Kâh güldük güzel günlerde kâh ağladık. Sen hep yanımızdaydın. Vefalıydın, benim can dostumdun.

SENİ ÇOK SEVDİĞİMİ BİLİYORSUN

Bu mektup senin için. İnşallah iyileştiğinde sen de okuyacaksın hayat böyle işte ne olacağını asla bilemiyor insan aslında sevdiklerine duygularını söylemeli hiç bir şeyi ertelememeli ama sen benim seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Benim oy oyum iyileşeceğine canı gönülden inanmak istiyorum bir hafta oldu.

Sen uyuyorsun kötü hiç bir yorumu duymak istemiyorum kulaklarımı tıkadım soran gözlerle doktorların gözünün içine bakıyorum içimden bir ses sabır diyor da kendime soruyorum ben nasılım? Nasıl mıyım bilmiyorum. Canım hem üzgünüm, hem umutluyum hem de çok korkuyorum. Günlerdir dua ediyorum yalvarıyorum Rabb'ime seni ailene yavruna sevdiklerine ve bizlere bağışlasın diye.



NASIL DOST BİRİKTİRMİŞSİN

Çığlıklarım boğazımda düğümleniyor. Gözyaşlarım içime akıyor. "Karamsarlık korkaklıktır." diye bir söz duymuştum. Aynı ruh hali içindeyim ama yine de içim umut dolu. Senin adına canım Oya'm. Dost düşman kötü günde belli olur derler. Nasıl dost biriktirmişsin, soğuk hastane koridorlarında gördüğüm yüzlerce tanıdık tanımadık yüz herkes senden iyi bir haber almak için burada soran gözlerle.

Endişeyle bakıyorlar. Çaresiz binlerce gönül dostumun duaları içimi ısıtıyor. Yoğun bakımın önünde oradan gelecek müjdeyi bekliyorum. Senin iyi olman sağlıkla uyanman için Rabbim'den şifa isteyenlerin nefeslerini Rabbim'e seslenişlerini duyuyorum.

EKSİK KALAN YANIM TAMAMLANACAK

İnşallah o güzel gözlerindeki sevinç gözyaşlarıyla bize doğru koştuğunu göreceğim. Sen yeter ki hayata sımsıkı sarıl. Bırakma seninle yine dertlerimizi mutluluklarımızı paylaşacağız ve sen bana yine 'Sevimişkom' diyeceksin. Eksik kalan yanım tamamlanacak ve biz yine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu hayat yolunu acıları geride bırakıp unutarak.."