AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi dün Ankara Arena'da gerçekleştirildi. Şarkısıyla, filmiyle, resimleriyleCumhurbaşkanı Erdoğan'ın damgasını vurduğu törende, Ahmet Davutoğlu uzun veda konuşmasından sonra görevini Binali Yıldırım'a devretti.

MESUT KOMİSER'DEN YILDIRIM TWEET'İ

Türkiye gündeminin en çok konuşulan konusu olan görev devri, sosyal medyada ünlü isimlerin de gündemindeydi. Arka Sokaklar dizisinde Mesut Komiser karakterini canlandıran Şevket Çoruh'un Binali Yıldırım hakkındaki paylaşımı en çok konuşulanlar arasına girdi.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Yıldırım'ın İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İzmir Balosu'nda Boğaziçi Üniversitesi ile İTÜhakkında söylediği sözleri hatırlatan Çoruh, "Binali Bienali yapılsın Boğaziçi'nde kızlı erkekli" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Ünlü oyuncunun bu paylaşımı, özellikle AK Parti'ye gönül veren sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.



BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Üniversite sınavına girip çıktıktan sonra tercihler konusunda arada kaldığını belirten Yıldırım, "Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim" ifadelerine yer vermişti.