CNN TÜRK'te yayınlanan 'Sorgu Soru' programında güç anlar yaşayan ve bugün Türkiye’de en çok konuşulan ad haline gelen Şevval Şahin’den açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından kendini korunan model, programın uyuşmalı olduğunu, yayınlanmaması gereken kısımların izinsiz yayına verildiğini ve program ile sunucular hakkında dava kalemtıraşını dile getirdi.


“STÜDYOYU TERK EDECEKTİM, ETMEDİM”

Şevval Şahin, “O masaya oturmamın nedeni tamamen sosyal proje ile ilgili olduğu içindi. Ama biz bir uyuşma yapmıştık. O uyuşmanın içerisinde de benim rahatsız olduğu mevzular hiçbir biçimde açılmayacaktı. Koronavirüs, parti, sevgilim ile alakalı sualler, Türklüğümü denetleyen suallerle karşılaştım ve ilk etapta gerildim ve menajerime gittim. Stüdyoyu terk edecektim ama etmedim. Beni ikna ettiler ve ben yeniden o masaya oturdum.” dedi.

“GİZLEYECEK HİÇBİR ŞEYİM YOK”

Proje için yayına dahil olduğunu birkaç defa tekerrür eden Şahin, “Ben emelin bu olmadığını, proje için geldiğimi söyledim. Onlarla bir uyuşma yaptım, bayana şiddete çok karşı olduklarını söylediler ve onlara inandım. Afrika’ya gitmem mevzubahisiydi ve her şeyi yuttum. Ben size inanıyorum, güveniyorum dedim ve yayınlamalarına izin verdim. Benim gizleyecek hiçbir şeyim yok sarihçesi.” diye konuştu.

“İSTİKLAL MARŞI’NI OKUMADIM, SO WHAT”

Açıklamalarının aralarında kısa kısa İngilizce sözcüklerle sitem eden Şahin, “Evet, İstiklal Marşı’nı söylemedim. So what, so what ne olmuş başka bir deyişle. Ama söylesem bu beni misal Türk bayanı mı yapacak? Rahatsız oldum, söylemedim. Yayınlanmayacak yerleri yayınladılar ve dava açıyorum. 6 yaşından beri İngiltere’deydim. Orada geliştim. Tüm eğitimimi İngilizce aldım. Bazı mevzuları öğrenmemem benim için çok klasik. Bu beni daha mı az Türk yapıyor, öğrenmiyorum.” biçiminde konuştu.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

Pişman olmadığını vurgulayan model, “Oraya iyi amaçla gittim. O iki bayan beni çok iyi ikna ettiler. Çok iyi oynadılar. Hiçbir şey istediğim gibi gitmedi. Pişman mıyım? Hayır, değilim. İstediğiniz kadar Türklüğümü denetleyebilirsiniz. Benim reel hedefimi insanlar öğreniyor. Bir Hayli bireyden yardım alıyorum. Teşekkür ederim. Beni bu ülkede kavrayan az şahıs var ama ona dahi minnettarım.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: www.sacitaslan.com