Geçtiğimiz yıl Çin'de başlayıp dünyayı tesiri altına alan Coronavirüs COVID-19 belası ülkemizde tekerrürden dağılmaya başladı. Bu vaziyetin önüne geçmek için bir hayli temkin alınsa da bu lanet virüsten bir cinsli kurtulamıyoruz.

Tabi böyle olunca da şehirlerde yaşayan ve vaziyeti ergonomik olan bir hayli şahıs, geçici müddetliğine kırsal yerlere göç etti. Sanat dünyası da yazlıkları olanlar bu gidişata ayak uydurup Ege ve Akdeniz'e yerleşti. Gerekmedikçe de şehirlere inmiyorlar. Özellikle İstanbul'dan uzak durmaya çalışan şöhretli adlar buradan sırayla parçalamaya başladı.

Bodrum'a daha evvel yerleşen Hakan Altun gibi şarkıcı Tan da buradan bir konut alıp pandemi sürecini atlatmaya çalışan adlardan. Seda Sayan ve Bülent Ersoy da şimdilerde Bodrum'daki yazlıklarına yerleşen namlılardan. Bu arada küçük serçe Sezen Aksu da İzmir Karaburun'daki villasına yerleşmiş.

Başka Bir Deyişle kavrayacağınız sanat camiası Ege ve Akdeniz'deki yazlıklarına giderek Coronavirüs'ten bir nevi olsa da korunmaya çalışıyorlar…

Ufuk Özcan / Takvim Gazetesi

Kaynak: www.sacitaslan.com