Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine tarafından ABD ve Türkiye tarafından tutuklanma talebiyle aranan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'nın başkenti Viyana'da egemen karşısına çıktı.

SBK Holding'in sahibi olan Sezgin Baran Korkmaz, Viyana Başsavcılığı'nın “iade talepli tutuklama“ başvurusu sonrasında tarihi Eyalet Canice Mahkemesi'ndeki duruşmaya arkadaki kapıdan getirildi.

İŞTE VİYANA'DAKİ YARGI SÜRECİ

SÖZCÜ'nün adım adım takip ettiği mahkeme aşaması şöyle gelişti:

– Sezgin Baran Korkmaz, “kara para temize çıkartma ve aklanmasına kasten göz yumma” suçlamasıyla, Wels Kasabası'nda gözaltına alındı.

–  Gerisinde Viyana'ya getirildi ve gözaltında tutulduğu “esir yerine“ konuldu.

– İki gece orada kaldıktan daha sonra, bugün Viyana Başsavcılığı'nın 4. katta yer aldığı, Landesgerichtstr. 11, Wien adresinde hakimin önüne çıkarıldı.

– Tutuklu olarak, arka kapıdan getirildi. Asansörle çıkarıldı ve kadın hakimi çok pozitif olmasa da bekledi. Arkasında, nezaret gerekçesi ile iade prosedürü ile ilgili kendisiyle ilgili itham – istek anlatıldı.

– Mahkeme baştan başa sakindi ve laf almadı. Avukatları konuştu. Mahkemenin beceriksiz olduğuna dair dilekçe verildi. Keza avukatları, “İlk başvuran ülke ABD fakat milletlerarası anlaşma gereği, ilk başvurana gönderileceğine ilişkin hüküm değil“ diyerek, Korkmaz‘ın Türkiye'de yargılanmasını istediklerini belirtti.

– Duruşma buna ilişkin karar vermedi. Yalnızca, iadesi istek edilen zanlının 14 gün daha tutuklu kalmasını ve Wels'teki duruşmada iade süreci konusunda karar verillmesini kararlaştırdı. Yani, yetkili mahkemenin Wels Mahkemesi olduğuna karar verildi. O duruşmaya değin Sezgin Baran Korkmaz'ın nezaret süreci devam edecek.

Viyana Eyalet Cinayet Mahkemesi Başkanvekili Christina Salzborn açıklamasında, “Hemen Şimdi dosyaya bakan hakimle görüştüm. İlgili kişiyi huzura alıp dinledi ve bugün konuyu karara bağladı. İlgili şahısla ilgili iade tutuklaması kararı verildi. Kararın içeriğine ilişkin mahkemeye çıkarılan kişi herhangi bir yorum yapmamış. Karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Fakat bununla ilgili bir veri de verilmedi“ dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sezgin-baran-korkmaz-14-gun-daha-tutuklu-kalacak-haberi-534440