TikTok’a darbe: YouTube reklam gelirlerinin yeni adresi Shorts!

YouTube, bugün düzenlediği etkinlikte Shorts içerik üreticileri için müjdeyi verdi. Artık reklam geliri almaya başlayacaklar.

Geçtiğimiz günlerde YouTube Shorts içerik üreticilerinin reklam geliri üzerinden kazanç sağlayacaklarına dair bir sızıntı paylaştık. Nitekim bugün şirket tarafından yapılan etkinlikte bu bilgi doğrulandı. Bu sayede TikTok ve yarı platformlara karşısında dişli bir rakip olmayı planlıyor. İşte yeni İş ortağı programının detayları…

YouTube Shorts içerik üreticileri bundan böyle reklam geliri alacak!
YouTube, önümüzdeki yılın başında yürürlüğe sokacağı yeni şansın dönmesi ile birlikte Shorts içerik üreticilerinin reklam geliri almaya başlayacağını açıkladı. Hem bu meslek ortaklığının Vine ve TikTok benzeri kısa video paylaşım platformları arasında dünyada ilk kez gerçek kazanç paylaşımı sunduğunu söyledi.

Detaylarına bakacak olursak, yeni iş ortakları ile gelir paylaşımı programı dahilinde 90 gün içerisinde YouTube Shorts üzerinde 10 milyon görüntüleme alan içerik üreticileri için kazanç sağlama başvuru formu hakkı olacak.

Natürel buradaki kazanç de tıpatıp TikTok’ta olduğu gibi Shorts özet akışı içerisinde karşımıza meydana çıkan reklamlar ile sağlanacak. daha sonra buradan elde edilen meblağ karşılıklı bir havuzda toplanarak toplam görüntüleme sayılarına ve izlenme sürelerine göre içerik üreticileri aralarında bölüştürülecek. Kesinti ise müzik kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın yüzde 45 oranında olacak.

Bu gelişmeyle birlikte diğer uygulamalarda bulunan vergi dağılımının da yakın zamanda düzenlenmesi bekleniyor. Zira geçtiğimiz yıl YouTube’un en çok kazananı olan Mr. Beast (Jimmy Donaldson) platformdan 54 milyon dolar net kazanç elde ederken, TikTok’tan sadece 15 bin dolar kazanabildi.

 Kaynak: ShiftDelete.Net

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/shorts-icerik-ureticileri-icin-mujde-artik-reklam-geliri-almaya-baslayacaklar-haberi-554664