Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Suat Salgın'ın haberine göre Balıkesir'in Edremit ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olan Samet S'den (35) kuvvet gördüklerini öne süren eşi Hayel S. (30) ile kayınvalidesi Atiye S. (60) ellerine aldıkları bıçakla Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çıktı.

Gördükleri şiddete dayanamadıklarını bildiren iki bayan, yanlarına kimseyi yaklaştırmayıp, yetkililerle karşılaşmak istedi. İhbar üstüne bölgele polis ve sıhhat ekibi sevk edildi.

Gelin ile kayınvalidesi, ara sıra kendilerine yaklaşan polis ve vatandaşlara ellerindeki bıçağı göstererek, "Elimizde bıçak var, sorumlusu siz olursunuz" diyerek kimseyi yanlarına yaklaştırmadı.

2 yıldır Samet S'nin çare edilmesi için çaba verdiklerini bildiren anne Atiye S, "Çalmadık kapı kalmadı. Bugün burada bu eylemi yapmamızdaki sebep sesimizi daha yukarılara duyurmak" dedi.

VALİ TELEFONDA İKNA ETTİ

Polislerin uzun uğraşlarına rağmen ikna olmayan Atiye S. ve Hayel S, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal ile telefonla görüştürülerek, yardım sözü almalarının arkasından eylemlerini sonlandırdı. Atatürk Anıtı'ndan inen Atiye S. ve gelini Hayel S, hastaneye götürülürken, Samet S. ise polis göre bulunarak emniyete götürüldü.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/siddet-goren-gelin-kayinvalidenin-yardim-cigligi-haberi-538177