Sabahtan Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre ünlü şarkıcı Sembol Sağın, 'Migreni Bana Sor' isimli farkındalık projesi için bir ilaç firması ile işbirliği yapmıştı. Ünlü şarkıcı proje dahilinde "üstelik Bana Sor" isimli şarkıyı, sözlerin kampanyaya uygun olarak değişmiş hali ile okudu. Sağın, 31 Ekim 2019 tarihinde Migren Hastalığı Farkındalık Projesi Sanatçı Hizmet Sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşmede Amblem Sağın, eser üzerindeki parasal ve manevi haklarını kullanım yetkisini Aralık 2019'dan bir yıl süreyle ilaç firmasına devredilmek üzere ajansa devretti.

İlaç firması ve ajans, lisans süresi dolduktan tam 9 ay daha sonra Sembol Sağın'dan müsade almadan çalışmayı, projeye ait tüm sosyal medya hesaplarında ve sitelerinde Eylül 2021 tarihine kadar yayınladı. Ünlü şarkıcı ajansı uyardı fakat bir yanıt alamadı, ilaç firması ise negatif dönüş yaptı.

Amblem Sağın avukatı Eda Salman aracılığıyla Akıl ve Sanat Eserleri kapsamındaki finansal ve manevi haklarını ihlal edildiğini belirterek firmaya dava açtı.

Simge Sağın'ın izni olmaksızın ses ve görüntüsünün kullanılması sebebi ile profesyonel hayatındaki işleyişinin bozulduğu bilgisi dilekçede yer aldı Ajans ve firmanın 20 bin TL'lik manevi tazminat ödemesi istek edildi.

Fiziki tazminat bedelinin ise 2 buçuk milyon TL'yi bulacağı öne sürüldü.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/simge-sagin-mahkemelik-oldu-haberi-548999