Ülkemizde yaşayan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar ve gençlerle Fethiye'de bir araya gelen söz yazarı ve pop yıldızı Sinan Akçıl, onlar için bir şarkı sözü yapabileceğini ve özenle seçilmiş sözlerden elde edilecek geliri de yine onların yararına kullanmak istediğini söyledi.

Özel sporcuları Fethiye Ölüdeniz'deki yüzme şampiyonasında yalnız bırakmayan Sinan Akçıl, sporcuların ve ailelerinin keyifli zaman geçirmesine katkıda bulundu.

Böylesine önemli bir organizasyonu yerinde takip ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Akçıl, özel bireylerin toplumsal entegrasyonuyla ilgili tüm çalışmalara gönülden destek verdiklerini belirtirken kendisini davet eden ve bu projeye destek veren Sadettin Saran'a da teşekkür etti.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group'un katkılarıyla ilk defa Fethiye - Ölüdeniz'de gerçekleştirilirken, Sinan Akçıl'ı yanlarında gören özel sporcuların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Resim çekilmek için sabırsızlandılar, Sinan Akçıl'a dokunabilmek O'na sarılabilmek için büyük bir heyecan yaşadılar.

SİNAN AKÇIL ÖZEL İNSANLARLA BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ
Sinan Akçıl, amfi tiyatroda toplanan özel insanlarla birlikte şarkı söyledi. Ortalarına giren ünlü söz yazarı ve ses yorumcusu kendisine eşlik eden çocuklarla çok keyifli dakikalar yaşadı.

BU SEVGİ KARŞILIKSIZ BİR SEVGİ
Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Sinan Akçıl özel sporcular için yaptıklarını ve neler hissettiğini şöyle anlattı Onlarla olan birlikteliğimize destek demeyeyim de, kalpten bir sevgi oluştu. Düne kadar destek olarak düşünüyordum ama onları gördükten sonra, bu 2 günü yaşadıktan sonra hakikaten aileden biri gibi hissettim kendimi. Böyle bir sevgi olamaz, karşılıksız sevgi.

NE HİSSEDİYORLARSA DİREKT YÜZÜNE SÖYLÜYORLAR
Hissettiklerini direkt yüzüne söylemeleri falan , böyle bir doğallık böyle bir tatlılık yok. Özellikle Deniz'i kardeşim olarak benimsedim, telefonlarımızı falan aldık. Mümkün olduğunca görüşeceğim. İnşallah farkındalık öyle bir artar ki Avrupa standartlarını yakalarız. Sadettin ağabey de sağ olsun, Valimiz, Kaymakam, Belediye Başkanı herkes farkındalıkların artmasından yana. Down sendromlu çocuklarda Avrupa ve Amerika'dan çok eksiğiz. Yavaş yavaş puzzle tamamlayacağız Ben ve benim gibi arkadaşların desteği ile...İstanbul'da olanlar da işleri güçleri olmayan bazı sanatçı arkadaşlarım da onlarla ilgilenebilirler. Çok daha değerli bir iş olur.

ONLARI HİÇ BİR ZAMAN YANIMIZDAN AYIRMAMAK GEREKİR
Engel diye bir şey yok. Bence engel, onları engelli olarak gören insanlarda var diye söyleyebilirim. Bence onlara karşı sadece biraz daha özenmemiz gerekiyor. Yapılması gereken en büyük şey tabii ki devletin bu konudaki politikalarını artırması ki yaptıklarını görüyorum. Devletin bu konuda daha hassas olduğunu görüyorum. Onlara yaşam alanı sağlamak ve bu kanatsız melekleri hiç bir zaman yanımızdan ayırmamak, içimizden gelerek ilgilenmek gerekiyor.

ÖZEL ŞARKI...
Gördüğün gibi benim şu zamana kadar yazdığım şarkılar ile ilgili bayağı bir sevgileri var. Onlara özel bir şey de olursa ki neden olmasın.
Onlar için de yazabilirim. Onların öyle bir şey istediklerini sanmıyorum, benim şarkılar ile mutlular. Ama onlara özel umut verecek şeyler olabilir. Dikkat çekmek adına ancak yapılabilir. Şu da olabilir; onlar için yazılacak bir şarkının gelirini yine onlar için kullanırız. Tabii böyle şeyler olacaksa her zaman varız ama çok dikkatli seçmek lazım. Umut verici sözler yazılması lazım. Neden olmasın bir gün o da olur İnşallah.