Takriben bir yıl önce 12.68 fiyattan işlem görmeye başlayan ve 28 Temmuz günü tarihi zirve olan 96 liraya dek yükselen senet son bir haftadır taban taban giderek düşüyor.

Paramedya’nın haberine göre sermaye payı bir haftada yüzde 46 bedel yitirirken, perşembe günü de taban oldu. Hisse senedinde bu sert düşüşün nedeni KAP’a düşen bir haberle ortaya çıktı.

Senette yaşanan düşüşün arkasından Marmaris’te bulunan Sinpaş Kızılbük Vellness projesi ile ilgili bahşedilen bir mahkeme emri oldu.

Şirket göre KAP’a gönderilen açıklamada, “Marmaris’te bulunan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizle ilgili bahşedilen “Çevresel Tesir Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine açılan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi kadar “ÇED Zorunlu Değildir” kararının iptali kararı verilmiştir. Alınan karar bugün (04.08.2022) Şirketimize tebliğ edilmiştir.”denildi.

İÇERDEN BİLGİ TİCARETİ Mİ?

Hisse senedinde yüzde 46 düşüşten daha sonra söz konusu olumsuz mahkeme kararının gelmesi senette içerden bilgi ticaretini gündeme getirdi. Borsa kulislerinde söz konusu haberin evvelden alındığı yolunda iddialar dolaşıyor.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/sinpas-kizilbuk-gyo-hisseleri-yuzde-47-deger-kaybetti.html