Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Ermeni cemaatinin önde gelen adı ve Surp Pırgiç Sağlık Kurumu Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, özel bir tur işletmesinden Güney Amerika ülkesi Ekvador'un dünyaca namlı Galapagos Adaları için tatil koliyi satın aldı. Şirinoğlu, iş sebebiyle temmuz ayında aldıkları tatili ileri bir tarihe atmak zorunda kaldı.

Birkaç ay sonra tatile çıkmak isteseler de bu kere tur firmasından kaynaklı bir sebeple tatil hakikatleşmedi. Zira iddiaya göre tur şirketi ileri atılan tarihte tura katılacak yolcu rakamı bulamamıştı. Bedros Şirinoğlu yatırdıkları takribî 300 bin liranın iadesini istedi. Şirket, sıhhat sigortası ve bazı kesintileri aldıktan sonra paranın muhakkak bir kısmını iade edip geri kalan fiyatı ödemek istemedi. Şirinoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kabahat ilanında bulundu.

Travel Dreams isimli işletmenin kendilerini dolandırdığını ileri sürüp davacı oldu. Soruşturmada, 6 birey daha mağdur edildiklerini ileri sürdü. Savcılık, Travel Dreams'ın 3 yetkilisi hakkında iddia belgesi tertip etti. İddia Belgesinde organizasyon şirketinin yolcular için aldıkları fiyatı iade etmedikleri gibi tur hizmeti de sağlamadıkları bu sebeple dolandırıcılık maksadı ile hareket ettikleri ileri sürüldü.

10'ar seneye kadar mapusları istenen kuşkulular Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklar.

Kaynak: www.sacitaslan.com