Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar aidat kaçakçılığı iddialarıyla gündeme gelen Shakira hapse girme tehlikesiyle aleyhinde karşıya. İddiaya kadar; meşhur şarkıcı 2012, 2013, 2014 yıllarında İspanya’da ücret ödemeyi bıraktı.

Shakira ise daha önce, o yıllarda Bahamalar’da yaşadığını ve İspanya’da ikamet etmediğini, yalnızca ülkeyi nadiren ziyaret ettiğini söylemişti. Ama Euro Weekly’nin haberine tarafından, derhal bir yargıç Shakira’nın yargılanması için yeterli kanıt olduğuna karar verdi.

Shakira’nın karara aleyhinde Barselona Mahkemesi’ne itirazda bulunmayı planladığı konuşuluyor.

Shakira daha önce İspanyol bir yargıç tarafından sorgulandıktan daha sonra masum olduğu konusunda ısrar etmişti. Barselona yakınlarındaki Esplugues de Llobregat’ta bir buçuk saat süren duruşmada, 2011 ve 2014 yılları aralarında İspanya’da yaşadığı sırada ücret ödemediği iddialarını reddetmişti.

Savunma ekibi, 2014 yılına kadar parasının çoğunu milletlerarası turlarda kazandığını ve İspanya’da yılda altı aydan pozitif yaşamadığını ve böylece ödenti kanunu gereğince ikamet etmediğini bahis etmişti.

Keza basına yapılan bir açıklamada Kolombiyalı şarkıcının masum olduğu ve aidat makamlarının iddia ettiği her şeyin ödendiği belirtilmişti. Açıklamada, “Shakira, 2011-2014 dönemi de dahil olmak üzere çalıştığı tüm ülkelerde aidat görevlerini tekrar tekrar yerine getirdi” denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sok-dunya-yildizi-shakiraya-hapis-yolu-gorundu-haberi-536117