Sözcü Gazetesi'nin haberine göre dünyanın en pahalı boşanmalarından biri olarak gösterilen olayda Bill Gates’cilt ilk adım geldi. Bill Gates, eşi Melinda’ya 1.8 milyar dolarlık hisse devretti. Devir işleminin Canadian National Railway Co.’nun 1.5 milyar dolar değerindeki 14 milyon hissesini ve AutoNation’ın yaklaşık 309 milyon dolar değerindeki 2.9 milyon hissesini içerdiği ifade edildi.

13 BASAMAK DÜŞECEK

ÖTE TARAFTAN, çift boşanma sürecini yürütmeleri için dinç avukatlık firmalarından destek alıyor. Melinda’yı New York’tan 4 avukat, Bill Gates’i ise Los Angelestan 3 avukat temsil edecek. Boşanma ile servetin benzeri yarıya bölünmesi durumunda Gates’in en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17’nci sıraya düşmesi bekleniyor.

YILLARDIR VAKIFTA ÇALIŞIYOR

Çiftin evliliklerini tamamlama kararının arkasında nedenlere ilişkin spekülasyonlar sürüyor. ABD medyasına yansıyan haberlere göre 27 takvim evliliğin bitme sebebi ihanet olabilir. 2015’deri bu yandan Bill ve Melinda Gates Vakfı için çevirmen olarak çalışan Zhe Shelly Wang’in çiftin arasına giren ad olduğu iddia edildi.

Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da yayılan iddialar sonrası 36 yaşındaki Wang açıklamalarda bulundu.

İddiaları reddeden Wang, “Bu dedikoduların kendiliğinden kaybolup gideceğini düşündüm. Bu değin çılgınca yayılmasını beklemiyordum. Bu temelsiz iddialara vakit harcayacağıma kaç tane kitap okurum... İddiaları yalanlamam için özel mesajlarla takviye olan herkese teşekkürler” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sok-gates-ciftini-ihanet-mi-ayirdi-haberi-532283