Milliyet Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine göre Ankara’da kız ve erkek kuzenine cinsel istismarda bulunan  H.H.D. 18 “kaliteli cinsel hamle” vebasit cinsel hamle” kabahatlerinden toplamda 15.5 sene mapus cezasına çarptırıldı. Mağdur avukatı Taha Burak Özkan, duruşmanın cezayı yanlış hesapladığını ve takdiri indirimi fazla uyguladığını korunarak, dosyayı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Ankara 1. Çocuk Ağır Duruşması’nde takribî 2 yıldır süren davada, 2016-2018 arası değişik tarihlerde erkek kuzeni A.E.A. ile kız kuzeni T.I.’ya cinsel istismar eyleminde bulunan H.H.D. 15.5 sene mapus cezasına çarptırıldı.

‘Karar donakaltıcı’

Kararın ardından Milliyet’e konuşan mağdur A.E.A’nın avukatı Özkan, maznun hakkında verilen bazı kararların oldukça donakaltıcı olduğunu korunarak, şunları söyledi: “İsnat edilen kabahatin kaliteyi ve mevcut kanıtlar korunduğunda hapsetme kararı verilmeliydi; fakat Barış ceza Hâkimliği ilk şikâyetten sonra zanlıyı adli hakimiyet koşuluyla özgür vazgeçti.

Ardından yedi ayrı kabahat maddesinden sevkle iddia belgesi tertip edildi. Şikâyet tarihinden 1 sene geçtikten sonra ilk duruşma görülmeye başlandı, bu celsede zanlının adli hakimiyete dair kararı kaldırıldı. Tutuklu suçlanması gereken zanlının adli hakimiyet kararının kaldırılması karşısında mağdur müvekkilimiz, ailesi ve dosyayı takip eden hukukçular olarak afallamışlık içine girdik.

‘Yanlış hesap’ iddiası

Zanlı, mağdure T.I.’ya müteveccih istismarından dolayı 10 sene, erkek mağdur A.E.A.’ya müteveccih zincirleme olacak biçimde kaliteli istismar fiilinden dolayı 18 sene, toplamda 28 sene mapus cezasına çarptırıldı. Ancak zanlıya, kabahati işlediği yarıyıl 18 yaşından ufak olması ve iyi hal indirimi uygulanarak ceza 15 sene 6 ay 20 gün olacak biçimde karar verildi. Duruşmanın ceza verirken usul kanunlarına ters olarak cezayı yanlış hesapladığı, takdiri indirim nedenlerini fazla uygulaması ve başka nedenlerden dolayı mağdur aile ismine dosyayı istinaf duruşmasına taşıyacağız.”

‘Akrabalarımız dahi bizleri yalnız vazgeçti’

Mağdur A.E.A.’nın abiyi E.A. da, Milliyet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Senelerdir sürüklediğimiz çilenin tasviri güç, anlatması olanaksız. Mağdur erkek kardeşim A.E.A.’nın psikolojisi altüst oldu. Uzun zaman duruşmadan karar çıkmadığı için akrabalarımız tarafından yalnız vazgeçildik, daha da mağdur olduk.”

Kaynak: www.sacitaslan.com