Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre AK Parti Bilim ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK’nın son toplantısında sosyal ağ kullanımı ve bu platformlardaki irtibat dili konusunda bir sunum yapıldı.

Cumhurbaşkanı’nın ve partinin sosyal medya hesaplarının yanı sıra milletvekillerinin paylaştıkları mesajlara gelen tepkilerin içten yönetilmesi, bu mesajlara yorum yapan vatandaşların duygularının çözümleme edilmesi, istek ve eleştirilere çabuk bir çözüm bulunması için yeni mekanizmaların oluşturulması gibi başlıklarda taktik hazırlanacağı belirtildi.

ÇÖZÜM İÇİN YENİ SİSTEM

Sunumda partinin iletişim teknolojilerini kullanmada ve bilhassa de iletişim dili konusunda yeniliklere ihtiyacı olduğu, sosyal medyada paylaşımlara gelen açıklama, eleştiri ve tepkilerin doğru çözümleme edilmesine yönelik farklı yöntemler geliştirilmesi gerektiğine uyarı çekildi. MYK’da yapılan değerlendirmede “Önce vatandaşın memnuniyetini ve tercihlerini öğrenmek için bilgi biriktirmek, sonra bu verileri dürüst çözümlemek ve arkasından da içten tavır ve politika ilerletmek gerekiyor. Sosyal medyadan bahşedilen mesajlara yönelik vatandaştan gelen yorumlar çarçabuk analiz edilerek, hangi konularda adım atılması gerektiğine yönelik karar mekanizmaları kurulmalı. Bu yorum ve değerlendirmelerden elde edilecek bilgilerle vatandaşın beklentileri ve problemlerinin çözümü için de genel merkezden bakanlıklara uzanan bir sistem düzenlemek gerekebilir. Hangi problem hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa oluşturulan bu veriler ilgili bakanlıklara hızla ulaştırılarak sorunun bir an önce çözümüne katkı sağlanabilir” görüşü dile getirildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sosyal-medya-icin-yeni-bir-yol-haritasi-cizildi-haberi-534348