Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Serkan Özcan'ın haberine göre kuyumcudan takriben 500 gram altınla kaçan hırsızlar, Manisa'da saklandıkları evde yapılan operasyon sonucu kıskıvrak yakalandı. Polis ekiplerince sorgusu yapılan çifttin anlattıkları herkesi şaşırttı.

SEVGİLİSİNİ İKNA ETTİ

Çorum'da yaşayan Fatmanur Öztekin (28) internetten tanıştığı ve bir süredir konuştuğu Muhittin Güderin (40) Manisa'daki evine kaçtı. Sekiz aydır birlikte yaşamış ve birbirlerine deliler gibi aşık olan çift, bedensel sıkıntılar nedeniyle büyük bir soygun yapmaya karar verdi.

Balıkesir'de bir kuyumcuyu gözüne kestiren genç bayan, sevgilisini soyguna ikna etti.

Manisa'dan otomobil kiralayan ikili, Yaymacılar caddesinde yer alan kuyumcuya gelerek dükkanın açılmasını beklediler.

"PLANIM KUSURSUZDU"

Kuyumcunun kepenklerini açmasından yarım saat sonra içeriye giren sevgililer silah zoruyla vitrinde yer alan bilezikleri ve kolyeleri toplamaya başladı. Bu esnada direnmeye çalışan kuyumcu Fatmanur Öztekin kadar gözlerine biber gazı sıkılarak etkisiz ayla getirildi.

Soyguncu aşıklar gasp ettikleri yarım kiloya yakın altınla durum yerinden kaçtı. Kuyumcunun ihbarı üstüne polis 50'ye yakın emniyet kamerasını inceledi ve otomobilin Manisa'dan kiralandığını belirledi. İki sevgili Manisa Yunusemre'de yer alan evlerine düzenlenen operasyonda yakayı ele verdi.

Polisleri karşı gören genç kadının "Bizi nasıl buldunuz planım kusursuzdu?" dediği öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan aşık soyguncular çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak canice evine gönderildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com