Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine kadar yıllardır ücret incelemesine tabi tutulan Sözcü'ye 14.5 milyon TL'lik rekor aidat cezası kesildi. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Define ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a “2015-2021 yılları arasında aidat cezası kesilen gazete, televizyon ve radyo sayısı kaçtır, bunlar hangileridir ve ne kadar suç oluşturan kesilmiştir? Basın İlan Kurumu kaç gazeteye duyuru kesme cezası vermiştir? Ödenti borcu silinen ya da indirim yapılan gazete, radyo ve televizyon kanalları hangileridir?” diye sordu.

VERGİ MAHREMİYETİ

Bakan Elvan ise “aidat mahremiyeti” gerekçesiyle soruları yanıtsız bıraktı. Elvan, “Ücret Usul Kanunu'nun ‘aidat mahremiyeti' başlıklı maddesinde, ücret muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurların görevleri dolayısıyla, mükellefin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine ya da mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları ya da rahat kalması gerekli gelen diğer hususları ifşa edemeyecekleri hükme bağlanmıştır. Soru önergesinde istek edilen ödenti mükelleflerinin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına ait bilgilerin paylaşılmasına imkan bulunmamaktadır” dedi.

GERÇEKLERİ ANLATANLARA SUÇ OLUŞTURAN VE KARARTMA GELİYOR

Alpay Antmen gerçekleri anlatan medya organlarına her gün ücret cezası ve karartma geldiğini belirterek, “Yalan haber yapan ve insanları-partileri niyet bildiren yandaş medyanın ise ne dek ödenti ödediği ve ne değin ücret borcunun silindiği sır” dedi.

Sözcü'ye gerçekleri yazdığı için suç oluşturan kesildiğini vurgulayan Antmen, “Çünkü bu iktidar döneminde gerçekleri yazmak kabahat” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sozcu-gazetesine-145-milyon-tl-rekor-vergi-cezasi-haberi-529167