ShiftDelete'ten Ramazan Erdinç'in haberine göre dünyanın en popüler şarkı dinleme platformlarından birisi olan Spotify, ülkemizde de epeyce revaçta. Platformun verileri, garip sonuçlara sahne oluyor. Görünen o oysa Türkiye’de arabesk müzikler her yerde popüler ayla geliyor.

Spotify, arabesk dinlemelerinin son 3 yılda 4’e katlandığını söylüyor

Spotify’ın Türkiye verileri, ülke müziğinin gidişatı hakkında bilgiler veriyor diyebiliriz. Marketing Türkiye’de yer alan habere kadar Spotify’da arabesk türü giderek popülerleşiyor. O Kadar fakat son 3 yılda arabesk dinleme süresi 4 katına kadar çıktı.

Yapılan araştırma çoğu göze çarpan veriler içeriyor. O Kadar ancak içinde arabesk geçen 162 binden pozitif çalma listesi oluşturulmuş durumda. Ilave olarak koşu temalı listelerde bile en az bir tane arabesk türünde müzik yer alıyor.

Öte yana 2000’lerden önce epeyce popüler olan ve sonrasında etkisini yitiren arabesk, sanılanın aksine genç kesim tarafından benimseniyor. 2022’de en çok arabesk dinleyen yaş grubu yüzde 46 ile 18-24 yaş aralığı oldu.

Her ne kadar Türkiye’ye özgü içeriklerden bahsetsek de arabesk, yurt dıştan da dinleniyor.

Arabesk dinleyicisinin yüzde 84’ü Türkiye’den oluşurken geri kalan kısmını Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkeler oluşturdu.

Son olarak arabesk türünün zirvesinde Müslüm Gürses yer alıyor. Gürses’in Nilüfer şarkısı, bütün zamanların en çok dinlenen arabeski oldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/spotifyda-arabesk-ruzgari-esiyor-haberi-555060