Starlink ağı tüm dünyayı sarıyor: Türkiye’de şart ne?

Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in uzay tabanlı internet projesi Starlink hizmeti, bütün dünyaya yayılıyor.

SpaceX’in uydudan internet hizmeti Starlink, tatbik alanlarını giderek genişletiyor. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, hareket halindeki araçlara, uçaklara ve gemilere mobil bu hizmeti sağlamak için girişim içindeydi. Görünen o ama Musk’ın hedefi tüm Dünya’da çalışır bir hizmet vermek.

Elon Musk: “Starlink bundan böyle Antarktika dahil bütün kıtalarda aktif durumda”
Starlink ağı, günden güne genişliyor. Elon Musk, bu genişleme hedefine büyük ağırlık veriyor. Şirketin CEO’su bugün bu konuyla ilgili olarak manâlı bir izah etme yaptı. Musk, yüksek süratli internet hizmetinin bundan böyle küresel olarak mevcut olduğunu söyledi.

Elon Musk, Starlink hizmetinin artık Antarktika dahil bütün kıtalarda etkin durumda olduğunu belirtti. Antarktika’daki McMurdo İstasyonu’nun eklenmesiyle SpaceX’in internet hizmeti bundan böyle yedi kıtaya ulaştı. Hal böyleyken şüphesiz en kayda değer soruların başında “Türkiye’ye ne süre geliyor?” yer alıyor.

Starlink’ın Türkiye’ye gelme sürecinde son durum ne?
Geçtiğimiz aylarda SpaceX, internet hizmetinin mevcut durumuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunmuştu. 32 ülkede aktif olduğunu belirten haritada lacivert renkte işaretlenen ülkeler ise “Yakında” kategorisinde yer almıştı. Şirket, Türkiye’ye gelişini ilk etapta 2022 olarak belirlemişti. Fakat istenen olmadı.

öte taraftan Starlink, “Yakında” kategorisinde bulunan Türkiye için 2023 yılını dikkat çekici ediyordu. Fakat son günlerde bu ifade “Hizmet tarihi hemen bilinmiyor” olarak değiştirildi. Bu değişimin nedeni hemen şimdi bilinmiyor. Ek olarak şirket, bu hizmetiyle uzay tabanlı mobil ağ sektörüne de adım atmaya hazırlanıyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/starlink-agi-tum-dunyayi-sariyor-haberi-554612