Peki yeni neslin genç ve güzel şarkıcısı olan büyük bir çıkış yakalayan Suadiye Övenç kimdir? 4 Mayıs 1991 doğumlu şarkıcı Karaman doğumlu. 

Suadiye Övenç Biyografi
Suadiye (tam adıyla Suadiye Övenç) 4 Mayıs 1991 yılında Karaman’da dünyaya geldi. Baba kökeni Selanik’lidir. Suadiye isminin anlamı mutluluk olup, çok eskilere dayanır, İstanbul’un en nezih yerlerinden olan Suadiye semti II. Abdülhamit zamanında Maliye Nazırı olan Reşat Paşa’nın kızı Suad Hanım’a ithafen verilmiştir. Suadiye'nin ismi buradan gelmektedir ve bu adı ona anneannesi koymuştur.

SUADİYE Eğitim Hayatı
Suadiye, küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duydu, piyano ve şan dersleri aldı.
Ses eğitimi ve şan derslerini;
- İstanbul Devlet Opera ve Balesi opera sanatçısı Bariton Alp Köksal’dan,
- İstanbul Devlet Opera ve Balesi opera sanatçısı ve 2008 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi Soprano Nazlı Deniz Boran’dan,
- Mimar Sinan Üniversitesi Şan Pedagogu Payam Koryak’tan,
- Şan Eğitmeni Aylin Taşar'dan almıştır.
Suadiye'nin ses türü Soprano'dur.
Suadiye, Can Gürzap Oyunculuk Okulu'nda usta oyuncu Yeşim Alıç'tan oyunculuk dersleri almıştır. Suadiye, Erzhena Sandakova'dan podyum yürüyüş dersleri almıştır.
Suadiye, Beykent Üniversitesi'nden mezun oldu. SAE Technology College'de Ses Mühendisliği okuluna gitti. Suadiye, besteci ve şarkı sözü yazarlığı kişiliği ile de ön plana çıkıyor. Sanatçının kendisine ait birçok bestesi ve şarkı sözü bulunuyor.
Dans eğitimini Bachata, Salsa, Hip-hop R&B üzerine alan Suadiye müzik ve dansı bir bütün olarak gördüğünden sahne şovlarına önem veriyor. 

MÜZİK KARİYERİ
Sanatçının kendi adını taşıyan pop ve R&B şarkılardan oluşan ilk albümü yayınladı ve tüm şarkıların söz ve besteleri Suadiye’ye ait. Suadiye'nin ilk albümünün çıkış şarkısı olan "Kalp Atışları"nın video klibi Assos, Behramkale ve Kaz Dağları'nda çekildi. İkinci klip ise Murad Küçük yönetmenliğinde "Aşk Falakası" şarkısına çekildi.Suadiye Haziran 2015'te Cihat Uğurel ile birlikte bir Sezen Aksu klasiği olan ve 1990'lı yıllarda Aşkın Nur Yengi'nin seslendirdiği "Sıramı Bekliyorum" şarkısını çıkardı ve şarkının klibi Teoman Topçu yönetmenliğinde 40 kişilik bir ekiple çekildi. Suadiye Eylül 2015 itibarıyla ünlü menajer ve PR danışmanı Özgür Aras ile çalışmaya başlamış olup, Özgür Aras’ın prodüktörlüğünde yeni bir şarkı projesine girmiştir. Söz ve müziği Şehrazat’a ait olan, 1991 yılında Yonca Evcimik tarafından yorumlanan “Cesaretim Yok” şarkısını ünlü aranjör İskender Paydaş’ın yeni düzenlemesi ile Özge Fışkın’ın vokal yönetiminde Suadiye yeniden seslendirmiştir. “Cesaretim Yok” şarkısı Avrupa Müzik tarafından 15 Ocak 2016’da çıkarılmıştır. Albüm fotoğraflarını ünlü fotoğrafçı Lara Sayılgan çekmiştir. “Cesaretim Yok” şarkısına Filmline yapımcılığı, Ulaş Elgin yönetmenliği ve Veli Kuzlu görüntü yönetmenliğinde Orion Stüdyolarında 50 kişilik bir ekiple klip çekilmiştir. Styling İlkyaz Özel ve Sinem Ertekin tarafından yapıldı ve klipte Best Model 2015 finalisti Ali Yücel, Suadiye’ye oyuncu olarak eşlik etmiştir.

Suadiye Aşkça Şarkı Sözleri
Onu bunu bilmem bundan sonra 
Sorsun dursun elalem 
Gel benimle sende durma 
Çoktan sevdim birtanem 
Bak bu kalbim dünden razı 
Boşverirken naz niyazı 
Kaderimde el yazınmış
Seviyorum (seninim ben) diyen yazı

Duymuyoruz kim ne derse 
Hepsi boş laf ça ça ça
Anlayamayanlar savrulsun 
Sinsi sinsi yavaşça 
Seviyorum seviyorsun 
Her ne derse el alem 
Susuyoruz bundan sonra 
Tek lisanımız Aşkça 
Sevdim öyle ben yalansız 
Aşk gelirmiş hep zamansız 
Bilmeyenler varsın gitsin 
Duygular kalpte amansız 


Sanatçının kendi adını taşıyan pop ve R&B şarkılardan oluşan ilk albümü yayımlandı. Albümdeki tüm şarkıların söz ve besteleri Suadiye’ye ait. 

Suadiye’nin ilk klibi "Kalp Atışları" şarkısına Assos, Behramkale ve Kaz Dağları'nda çekildi. Bir gün boyunca süren klip çekiminde Suadiye'ye 50 kişilik set ekibi eşlik etti. Video klip çalışmasında dans koreografisi Ömer Yeşilbaş tarafından yapıldı ve Suadiye’ye 6 dansçı eşlik etti. Stil danışmanlığını Room Teşvikiye, Deniz Marşan ve Yasemin Eke üstlendi, kostümler Özlem Kaya tarafından tasarlandı. Klip Yönetmenliğini Gökhan Palas, görüntü yönetmenliğini Turgay Aksoy üstlendi. 

Suadiye'nin ikinci video klibi "Aşk Falakası" şarkısına Filmline prodüksiyonu ile Orion Stüdyolarında 60 kişilik ekiple çekildi. Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen klibin görüntü yönetmenliğini Veli Kuzlu üstlendi. Styling, Umut Eker tarafından yapıldı ve kostümler Raisa Vanessa tarafından hazırlandı. Dans ağırlıklı bir klip olup, Duygu Etikan tarafından altı ayrı koreografi hazırlanmış ve Suadiye'ye dört dansçı eşlik etmiştir. 

Suadiye'nin üçüncü video klibi, ünlü DJ Cihat Uğurel ile yaptığı bir proje kapsamında "Sıramı Bekliyorum” şarkısına çekildi. Sözü Sezen Aksu’ya, müziği Apostolos Kaldaras’a ait olan ve 1993 yılında Aşkın Nur Yengi tarafından seslendirilen bu cover şarkı, Cihat Uğurel feat. Suadiye – Sıramı Bekliyorum adı ile tekli olarak çıktı. Teklide Cihat Uğurel’in Remix versiyonu da bulunmaktadır. Şarkıya Teoman Topcu yönetmenliğinde Green Screen ve Visual Effect ile Midas Stüdyolarında 45 kişilik bir ekiple klip çekildi. 

Suadiye, Temmuz 2015 ayından itibaren Volume Up, Deluxe Medya ve Star Odası firmalarının organizasyonu ile “Sıramı Bekliyorum” Türkiye konser turnesine Cihat Uğurel ile birlikte katılmıştır. 

Suadiye Eylül 2015 itibarıyla ünlü menajer ve PR danışmanı Özgür Aras ile çalışmaya başlamış olup, Özgür Aras’ın prodüktörlüğünde yeni bir şarkı projesine girmiştir. Söz ve müziği Şehrazat’a ait olan, 1991 yılında Yonca Evcimik tarafından yorumlanan “Cesaretim Yok” şarkısını ünlü aranjör İskender Paydaş’ın yeni düzenlemesi ile Özge Fışkın’ın vokal yönetiminde Suadiye yeniden seslendirmiştir. “Cesaretim Yok” şarkısı Avrupa Müzik tarafından 15 Ocak 2016’da çıkarılmıştır. Albüm fotoğraflarını ünlü fotoğrafçı Lara Sayılgan çekmiştir. 

“Cesaretim Yok” şarkısına Filmline yapımcılığı, Ulaş Elgin yönetmenliği ve Veli Kuzlu görüntü yönetmenliğinde Orion Stüdyolarında 50 kişilik bir ekiple klip çekilmiştir. Styling İlkyaz Özel ve Sinem Ertekin tarafından yapıldı ve klipte Best Model 2015 finalisti Ali Yücel, Suadiye’ye oyuncu olarak eşlik etmiştir.