Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da yaşamış üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23), 29 Mayıs 2018'de plazanın 20'nci katından düşerek ölmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya (34) verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a (33) verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasının bozulması talebiyle tebliğname düzenledi. Ankara 31. Ağır Canice Mahkemesi göre görülen davada sanık Aksu'ya önce ağırlatılmış müebbet cezası verilmiş ve cinayet, indirim hükümleri uygulanarak müebbet hapse çevrilmişti. Sanık Akand'a ise suça takviye ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

CİNSEL SALDIRI SUÇU

Yapılan itiraz üstüne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 1. Suç Oluşturan Dairesi'ne dosyanın duruşmalı yapılması talebiyle tebliğname yolladı. Tebliğnamede, Adli Tıp Kurumu ve hastane raporlarına da yer verilerek, Çet'in intihara meyilli bir yapıda olduğu yönündeki iddiaların havada kaldığı ifade edildi. Aksu'nun, ilişkiye girmek istediği Çet'e cinsel saldırıda bulunduğu, sonrasında Çet'in şiddetli tepki göstermesi üzerine cinsel atak suçunun ortaya çıkmaması için öldürülerek veya baygın ya da kendinden geçmiş halde pencereden atılarak hayatına son verildiğine dikkat çekildi. Tebliğnamede, sanık Akand'ın, bütün bunlar olurken hiçbir şeyden haberi olmamasının mümkün olmadığı kaydedildi.

BOZMA TALEBİ

Sanık Akand'ın öteki davalı Aksu ile birlikte işlediği, 'Cinsel hamle suçunu sır olarak saklamak ve delillerini ortadan kaldırmak nedeniyle kasten öldürme' suçundan TCK'nın 82/1-h ve 37'nci maddeleri gereğince fail olarak cezalandırılması gerektiği ifade edildi. Tebliğnamede, iki sanığa verilen cezada indirim uygulanmasına ilişkin hükümlerin bozulması talep edildi.

Davalı Aksu'nun, 'Cinsel hücum suçunu sır olarak saklamak nedeniyle bilerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, davalı Akand'ın da asli fail olarak bu suçlamayla cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce duruşmalı incelenecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sule-cet-davasinda-son-gelisme-haberi-530580