Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, TFF 1. Lig takımlarının Süper Lig’e çıktıktan sonradan şehirlerinde yaptığı kutlamaların arkasında 15 Mayıs Cumartesi günü Süper Lig şampiyonun kesin olacağı güne dikkat çekti.

Kutlamaların tam kapanma döneminden daha sonra yapılmasını dikkat çekici eden Asilzade, “Maçlar cumartesi değil mi? Cumartesi orada bir diplomasiye gereklilik var. Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa; sağ olsun hem Giresunlular hem Adanalılar minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu fakat her tarafa yayılan bir görüş olmadı” diye konuştu.

Üç İstanbul takımının üstünlük ihtimali sebebiyle kutlamalarda bu şehrin başrol olacağını bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu kutlamaların tam kapanma döneminden daha sonra yapılması hususunda bir diplomatik münazara yöntemi hem emniyete ayrıca de valimize düşüyor. Buna dair bir önlem elde etmek lazım geldiğini düşünüyorum. Çünkü neticede üç ekip da İstanbul’da. Ve Türkiye’de de aynı şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

10.5 MİLYON KİŞİYE ÇALIŞMA BELGESİ

Öte yanlamasına Ramazan Bayramı ardından kontrollü normalleşme dönemine adım atacaklarını ifade eden Aristokrat, kapanma döneminde 945 bin 884 gezi belgesi başvurusunu onayladıklarını, 10 milyon 544 bin 984 kişiye de alıştırma izin belgesi verdiklerini belirtti.

Tedbirlerin 17 Mayıs saat 05:00’e kadar geçerli olduğunu andıran Bakan Soylu “17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/suleyman-soyludan-super-ligdeki-sampiyonluk-icin-uyari-haberi-532580