Akıllara durgunluk veren uyuşturucu sevkiyatı, Kolombiya ve Çekya’da gerçekleşti. Yaklaşık 1 tonluk uyuşturucu, Kolombiya’dan Avrupa’nın en büyük ikinci limanı olan Hamburg’a geldi. Muz kasaları içine gizlenmiş olan uyuşturucular, daha sonra Çekya’nın başkenti Prag’daki birkaç ayrı kasabada yer alan süpermarketlere gönderildi. Market çalışanları gördükleri gösterme aleyhinde dilini yuttu. Durum yerine çağrılan polis ekipleri kasalardaki uyuşturucuyu incelerken, yaşananların başarısız bir uyuşturucu sevkiyatı sonucu meydana geldiği anlaşıldı.

Çek polisi yaptığı açıklamada, “Ceza müfettişleri, benzer partiden malların Çek Cumhuriyeti’nde birkaç diğer yere dağıtıldığını saptama etti. bu nedenle, Çek Cumhuriyeti Gümrük İdaresi ve diğer kuruluşlarla işbirliği içinde, şu anda bu yerlerin denetimlerini ve diğer eylemleri yürütüyor. Sevkiyatlarla ilgili bilgiler Çek Cumhuriyeti sınırları dışında tutuluyor. böylece uluslararası polis ve hak işbirliği enstitüsünü kullanacağız” denildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/supermarketlere-yanlislikla-muz-kolilerinde-kokain-gonderdiler.html