Survivor 2016 finali 29 Haziran 2016'ta TV8'de yayınlanacak. Önümüzdeki haftalardan itibaren elemelerin hızlı gerçekleşeceği ve birleşme partisine ise Lil Jone'un katılacağını açıklayan Acun Ilıcalı, ödüllerin büyüyeceğini yakında aileleri adaya götüreceklerini söyledi. 

Acun Ilıacalı “Survivor’ın bu seneki büyük final tarihi belli oldu. Survivor finali 29 Haziran’da olacak. Bundan sonra hızlı eleme sistemine geçiyoruz. Haftada iki yarışmacı elenecek. Kıbrıs’taki finale ise 4 yarışmacı yada 4+1 yarışmacı gidecek. Buna henüz karar vermedik” dedi.

Ayrıca şunları da ekledi. 
“Daha önceden Kıbrıs’ta final Oyunu oynatıyorduk. Ancak daha sonra bundan vazgeçtik. Son final oyunlarının Dominik’te olması hem olayın sıcaklığıyla yarışmaları hem de ortam açısından daha çekişmeli ve zevkli oluyor. 4 gün ara ver Kıbrıs’a git orada yeniden yarış bu heyecanlı olmuyor. Bu sene de final oyunlarını Dominik’te yapacağız. Kıbrıs’ta ise final oylaması olacak ve birinci belli olacak”


AİLELERLE CANLI GÖRÜŞME ÖDÜL OYUNU
Aileleri Survivor'a götüreceklerini söylene Acun Ilıcalı, büyük ödüllerden bir diğerinin ise önümüzdeki haftalarda olacak büyük ödül'un bir BEYONCE konserinin canlı olarak en önden izleme şansı olacağını söyledi. 

Survivor'da Ezgi ve Atakan 'ın birleşme partisinde dans edecekler mi sorusu merak edilirken ikili arasında aşk yaşandığı konusunda bir çok tahmin var. 

ŞARKI OYUNU
Survivor'da şarkı oyunu olacağını geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı anlatmıştı, bu jüride Seda Bakan, Oğuzhan Koç ve Esat Yontunç yer alacak. Eski survivorlardan tanıdığımız Hilmicem'in de yer alacağını öğrendiğimiz Survivor şarkı yarışmasında eğlenceli anlar yaşanacak. 

BİRLEŞME PARTİSİNDE ŞARKI YARIŞMASI HEYECANI
“2 hafta sonraki birleşme partisi için büyük sürprizler hazırladık. Geçen sene dans yarışması vardı. Bu sene ise şarkı yarışması olacak. Yarışmacılar gün boyunca ders alacaklar ve akşam partide şarkı söyleyecekler. Kazananı ödül bekliyor. Şarkı yarışmasının jüri üyeleri ise Oğuzhan Koç, Seda Bakan ve Esat Yontunç olacak” dedi. 

SURVİVOR’DA 3 Adam SKEÇLERİ GELİYOR
“Survivor’da bu sene yine 3 adam sürprizi olacak. Oğuzhan Koç, ibrahim büyükak ve eser yenenler’in 4 gündür Dominik’te Survivor adasında çekim yapıyorlar. 2 sene önceki yarışmada olduğu gibi birbirinden komik Survivor skeçleri hazırlıyorlar ve 30 Nisan yada 1 Mayıs akşamı bunları yayınlayacağız.” diyen Acun Ilıcalı. 

BEYONCE KONSERİ
Ayrıca Acun Ilıcalı programda şunları da ekledi; “Survivor’da artık büyük ve heyecan verici ödüller geliyor. Yine aile oyunu olacak. Ve bir de Beyonce konseri oyunu olacak. Atlanta yada New Jersey’de Beyonce konserini en önden izleyecek oyunu kazanan yarışmacılarımız”