Sydney Sweeney, göğüslerinin okuldaki yaşıtlarının çoğundan önce gelişmesinin “dışlanmış” hissettirdiğini söyledi.

Euphoria’nın yıldızı, dizideki çıplak sahnelerine gösterilen tepkileri ve vücudunun yakından incelenmesinin ona okullu bir genç kızken yaşadığı zorlu zamanları hatırlattığını ifade etti.

Sweeney, çıplak sahneleri çekerken Cassie Howard karakterini canlandırmasına karşın kendisini gerçek hayatta cinselleştiren sosyal ağ kullanıcılarını da eleştirdi.

The Sun’a konuşan 25 yaşındaki oyuncu, “Öteki kızlardan önce memelerim vardı ve böylece dışlandığımı hissettim” dedi.

Oyuncu, trollerin çıplak sahnelerinin ekran görüntülerini alarak aile üyelerini etiketlediğini anlattı.

Sweeney, “Kuzenlerimin buna ihtiyacı değil. Bu muhakkak haksızlık ve iğrenç bir şey” dedi.

Okulda cinselleştirilen biri olarak aralıksız yakından inceleniyorsunuz ve arkasından aynı şeyi izleyicileriniz yapıyor.

Kendimce bu çok saçma. Ben bir sanatçıyım, karakterleri canlandırıyorum. Bunlar bende toplumu daha çok kızdıran karakterler oynama isteği uyandırıyor.

Euphoria ve The White Lotus’taki rolleriyle geçen yıl Emmy Ödülleri’nde iki adaylık bölge Sweeney, daha önce performansına gösterilen ilginin çoğunlukla çıplak sahneleri etrafında toplanmasının kendisini nasıl “rahatsız ettiğini” anlatmıştı.

Geçen sene The Independent’ın TV editörü Ellie Harrison’a konuşan Sweeney şöyle demişti:

Euphoria’daki çalışmamla fazla gurur duyuyorum. Bence fantastik bir performans sergiledim. Lakin çıplak olduğum için kimse bunu konuşmuyor.

The White Lotus’ta oynuyorum ve aniden eleştirmenler uyarı kesiliyor. İzleyiciler beni seviyor. “Aman Tanrım, sıradaki işi ne olacak?” diyorlar. Ben de “Bunu Euphoria’da görmediniz mi? Bunu The Handmaid’s Tale’de görmediniz mi?” diyorum.

Ayrıca “ekranda soyunan aktrislere karşın damgalamaya” karşısında da konuşan genç oyuncu, “Bir erkek seks sahnesi çektiğinde veya vücudunu gösterdiğinde, ödüller kazanmaya ve iltifat almaya devam ediyor. Fakat bir kız bunu yaptığı anda durum en ince ayrıntısına kadar değişiyor” demişti.

Independent Türkçe

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/sydney-sweeney-memelerimden-dolayi-dislandim.html