Sabahtan Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine kadar İstanbul'da "Askeriye'nin yanında ağaca tırmanmış ve Askeriye'yi gözetleyen bir değişken var" ihbarının gerisinde terör örgütü DEAŞ'a karşın işlem düzenlenmiş, operasyon zarfında Yenibosna İnzibat Tabur Komutanlığı ve Yenibosna 75. Yıl Karakol Amirliğine karşın keşif çalışması yaptığı tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyesi gözetleme sırasında gözaltına alınmıştı.

"KÖPEKTEN KAÇMAK İÇİN AĞACA TIRMANDIM"

Ağaca çıkıp çevreyi gözetlemesi güvenlik kamerasına yansıyan Muhammed Yahya E., emniyette verdiği ifadesinde köpeklerin saldırısına uğradığı için ağaca tırmandığını herhangi bir keşif ya da eylem hazırlığında olmadığını söyledi.

Muhammed Yahya E.'nin, 15 gün önce Antalya'dan İstanbul'a geldiği belirlenirken, teröristin polis ekiplerine nezaret işlemi esnasında "Siz kafirsiniz" diye bağırdığı uyarı çekti.

TUTUKLANDI

Emniyetteki ifadesinin ardından İstanbul nöbetçi Sulh Canice Hakimliğine sevk edilen kararsız hakimlikteki ifadesinde güvenli olduğunu düşündüğü için karakola yakın otobüs durağında uzanmak istediğini fakat bu sırada köpeklerin saldırısına uğradığı için ağaca tırmandığını anlattı.

İfadesinin peşinde terör örgütü ile iltisaklı olduğu belirlenen kesin olmayan tutuklanarak cezaevinne gönderildi.

ABD VE NATO'NUN TÜRKİYE'DE YER ALAN TESİSLERİNİ AMAÇ ALACAKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadar belirsiz hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında Muhammed Yahya E.'nin üzerinden çıkan telefonu inceleme altına bölge güvenlik güçleri DEAŞ terör örgütünün iddiaya göre yöneticisi Ebubekir El Bağdadi ve güya Türkiye sorumlusu Ebu Hanzala'nın fotoğraflarının bulunduğunu belirledi. Telefonda yer alan dökümanlarda yapılan inceleme dahilinde ABD ve NATO'nun Türkiye'deki askeri tesislerinin yerlerini gösterir haritalar ve terör örgütüne ait bayrak, flama ve marşlar ortaya çıktı.

'YALNIZ KURT EYLEMİ' GERÇEKLEŞTİRECEKTİ

Soruşturma zarfında incelenen dökümanlar içerisinde terör örgütü DEAŞ'ın 'Yalnız Kurt Eylemi' olarak nitelendirilen saldırısının analizinin yapıldığını gösterir belgelerle birlikte kimyasal maddelerle patlayıcı yapımını ayrıntılı olarak anlatan yazılar ve cihad operasyonları analizlerinin bulunduğu çok sayıda veri çıktı. Terörist hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/tabur-gozetleyen-teroristin-eylem-haritasi-ortaya-cikti-haberi-529220