Yeni Asır Gazetesi'nden Kazım Yörükce'nin haberine kadar Aydın Nazilli'de geçtiğimiz sene Giray Konutları'ndaki bir evde meydana çıkan yangın, patlamayla sonuçlandı. Gamze Esen'in (24) ölümüne niçin olan yangının kaza olmadığı ve genç kadının cinayete kurban gittiği belirlendi. Gamze'yi öldürdüğü şüphesiyle tutuklanan sevgilisi Fatih Yüksek Dağ Ürgen'in (41) attığı mesaj ise cinayetin perde arkasını ortaya çıkardı.

BENZİNİ OĞLUNA ALDIRDI

5 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi Gamze Esen'i, eve benzin döküp yakarak öldürdüğü şüphesiyle tutuklanan Fatih Alp Ürgen, olayın bir kaza olduğunu iddia etmiş ve suçlamaları kabul etmemişti. Nazilli 1'inci Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen davanın 6'ncı celsesinde, cezaevinde yer alan Fatih Yüksek Dağ Ürgen duruşmaya SEGBİS yöntemiyle görüntülü olarak katıldı.

Cinayeti inkar eden Ürgen'in yakıt istasyonundan 15 yaşındaki oğlu Y.S'ye yakıt aldırdığı tespit edilmiş, evin çoğu uygun yakıt izlerine rastlanmış, adli tıp incelemesinde ise Gamze Esen'in yanmış cesedinde yakıt bulunduğu belirlenmişti. Toplanan tüm deliller ceza faili olarak Fatih Yüksek Dağ Ürgen'i gösterirken o günahsız olduğunu söylüyordu.

KATİLDEN PİŞKİN SAVUNMA

Fatih Alp Ürgen'in durum yerinde yanmış halde bulunan cep telefonunda yapılan kriminal incelemede, yakın arkadaşıyla "Bu gece ben bu karıyı keserim, evi de yakarım. Herkes dar eder" ifadelerini kullandığı mesajlaşma saptandı. Duruşma dosyasına eklenen bu rapor, Fatih Ürgen'in müebbet hapis cezası almasında etkili oldu. Davanın karar duruşmasında savcı mütalaasında, sanığın tutukluğunun devamı ve Ürgen'in yangın çıkartarak 'ölüme sebebiyet verme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Gamze Esen'in avukatı Zühre Genişel ise eldeki delillere tarafından sanık Fatih Alp Ürgen'in 'tasarlayarak ve canavarca mahsus öldürme' suçundan yargılanmasını istedi. Davalı Ürgen ise "Bir suçlu aranıyor. Alnım açık. Allah katında gönlüm ferah. Tek suçum hayatta kalmak. Keşke ölseydim de bu dava uzamasaydı. Aileme de önem oluyorum. Ölen bayan değil erkek olsaydı ben derhal içeride olmazdım" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, yangın çıkarmak suretiyle kasıtlı olarak öldürme suçundan Ürgen'i önce ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Ama mahkemedeki davranışlarından nedeniyle Ürgen'e iyi hal indirimi uygulanarak cezası müebbet hapse çevrildi. Mahkemenin sanığa verdiği cezada indirim uygulamasına, Gamze Esen'in ailesinin itiraz edeceği öğrenildi.

öte taraftan davalı Fatih Alp Ürgen'in yangında kullandığı benzini aldırdığı oğlu Y.S. ile ilgili soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/talihsiz-gamzenin-katilinden-itiraf-gibi-mesaj-haberi-530838