Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden İhsan Karataş'ın haberine tarafından Manisa'nın Akhisar ilçesinde çay kenarında ölü olarak bulunan 18 yaşındaki Mert Erkan'ın ölümü kayıtlara belirsiz olarak geçerken, genç çocuğun babası oğlunun cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Oğlu Mert'in görmemesi gereken bir olaya tanık olduğu için öldürüldüğünü söyleyen dertli baba Arif Ali Erkan, "Oğluma cebren uyuşturucu vererek öldürdüler. Katillerinin peşini bırakmayacağım" dedi. Olay, Manisa'nın Aksihar ilçesi Seyitahmet Mahallesi Deliçay mevkiinde 15 Eylül günü saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Deliçay mevkiinden misafirlikten dönen bir aile, yerde yatan bir birey görmesi üstüne polisi aradı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri 18 yaşındaki Mert Erkan'ın cansız bedeni ile karşılaştı.

BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Polis yaptığı kimlik tespitinin arkasında evlerine 300 metre uzaklıkta ölü olarak yer alan Mert Erkan'ın ailesine haber verdi. Olay yerine gelen baba Arif Ali Erkan, yerde yatan cesedin oğlu Mert Ekran'a ait olduğunu görmesiyle asap krizi geçirdi. Sağlık Durumu ekipleri baba Erkan'ı hastaneye kaldırırken, oğlu Mert Erkan'ın cesedini ise Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Acılı baba oğlunun cesedi üzerinde hiçbir yara, darp izine rastlanılmadığını ve hastalığının da bulunmadığını söyledi. Oğlunun ölümünün kayıtlara kararsız ölüm olarak geçtiğini bildiren baba Erkan, "Polis olay ardından oğlumun birkaç arkadaşını gözaltına almış. Oysa tümü birbirinden çelişkili ifadeler vermiş. Bu ifadeler de beni çelişkiye düşürdü. Kuşkusuz benim oğlum o gece görmemesi gereken bir olay gördü. Bunun için de oğlumu öldürüp yol kenarına attılar. Vücudunda yara ve darp izi olmadığına kadar aşırı dozda uyuşturucu vererek öldürdüler" diye konuştu.

MERT'İN KANI YERDE KALMASIN

Eşi Havva Erkan'ı 2010 yılında kanserden kaybeden, 3 çocuğuyla birlikte kalan ve acilen de oğlu Mert'i cinayete kurban verdiğini bahis eden baba Erkan, "Eşimin ölümünden daha sonra çocuklarımı gözüm gibi bakıyordum. Onlara hem babalık keza de analık yapıyordum. Eşimin ölümünden sonra oğlumu da kaybetmek beni kahretti. Yetkililerden tek isteğim, oğlumun katili kimse anında bulunsun. Mert'imin kanı yerde kalmasın" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/talihsiz-mertin-acili-babasi-isyan-etti-haberi-538641