İşte Necati'nin yürek burkan hikayesi ve ailesine bıraktığı buruk gurur...

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine kadar Çanakkale'de geçen ay alkollü sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve girdiği üniversite sınavında başarılı bir derece elde eden Necati Kaan Şahin'in (20) tıp fakültesini kazandığı ortaya çıktı. Girdiği son YKS'de başarılı bir derece elde eden Necati Kaan Şahin (20) geçen ay Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Mehmet Ali Şahin (24) , elektrikli motorla trafikte seyreden Şahin'e çarpıp kaçtı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KURBANI OLMUŞTU

Alkollü olduğu öğrenilen Şahin tutuklanırken, hayatının baharında olan ve doktor olma hayalleri kuran Necati Şahin'in cenazesi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde toprağa verildi. Şanssız gencin hayatını kaybetmesine neden olan tutsak Mehmet Ali Şahin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıldan 9 yıla değin hapsi istendi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

İddianame Biga 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, birincil mahkeme 1 Ekim'de yapılacak. Girdiği son üniversite sınavında başarılı bir derece elde eden Necati Kaan Şahin'in çok istediği tıp fakültesini kazandığı ortaya çıktı.

Sabah'a konuşan baba Mustafa Şahin, "Alkollü vasıta kullananlar en ağır şekilde cezalandırılmalı." dedi.

KAAN'I ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 9 YIL HAPİS İSTEMİ

3 yıldır hekim olma hayaliyle üniversite sınavlarına hazırlanan Necati Kaan Şahin'in (20) kullanımındaki elektrikli motosiklete çarparak kaçan ve ölümüne niçin olan şoför Mehmet Ali Şahin hakkında, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçu dahilinde iddianame hazırlandı. Şüphelinin, durum hemencecik içki oranının 1.33 promil olduğu ve 70 kilometrelik hız sınırını aşarak 89 kilometre çabucak talihsiz gence çarptığı tespit edildi.

Durum mahallinde yer alan bir tanık ise şüphelinin kazadan önce zikzak yaparak çabuk vasıta kullandığını belirtti. Tek isteğinin hak olduğunu söyleyen baba Mustafa Şahin, "Alkollü araç kullananlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Oğlumun üniversite koyma sonuçlarını geçtiğimiz günlerde elimize aldık. Kocaeli Tıp Fakültesi'ni kazanmış. Bu davanın takipçisi olacağız...

TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI!

Oğlumun imtihan sonucu geldi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış. Doktor olma hayaliyle 3 yıldır sınava hazırlanıyordu. Tıp fakültesini kazandığını göremedi. Davanın takipçisiyiz" dedi.

HAYVANA ÇARPTIĞINI SANMIŞ!

Şahin'in kullandığı elektrikli motosiklete çarparak kaçan ve ölümüne niçin olan sürücü Mehmet Ali Şahin hakkında iddianame hazırlandı. Kazanın yaşandığı gece yakalanan şoför Şahin'in 1.33 promil alkollü olduğu, kullandığı aracın ise hukuki sürat sınırı 70'in üstünde 89 kilometre olduğu belirlendi.

Şahin ifadesinde, durum gecesi arkadaşıyla alkol aldıklarını, viyadük köprüsünün üstünde aracının sol ön tarafında bir şey gittiğini gördüğünü, hayvan zannettiğini, çarptığını ve yoluna devam ettiğini dile getirdi.

SAVUNMASI HAYATIN KLASIK AKIŞINA AYKIRI

İddianamede, şüphelinin kazadan daha sonra aracını durdurup ağır yaralanan motosiklet sürücüsüne zorunlu yardımı yerine getirmek, durum yerine acele servis ekibini seslenmek yerine kaza mahallini terk edip aracına binip gittiği vurgulandı. Şüphelinin savunmasında çarptığı şeyin hayvan olduğunu zannettiğini demeç etmişse de, savunmasının hayatın klasik akışına tutarsız, gerçeklerden kopuk ve sürekli bulunmayan, suçtan kurtulmaya yönelik olduğu dile getirildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/talihsiz-necati-kaanin-kazandigi-okul-belli-oldu-haberi-538096