Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre Avcılar’da oturan Ercan Akkaş bir vakittir beraber yaşadığı Seda Kurt’u 40, geçtiğimiz sene Kasım ayında iki çocuğunun gözleri önünde bıçaklayarak öldürdü.

‘Biri ona dayanak etti’

Vakadan sonra da kayıplara karıştı. Aradan geçen 1 seneye karşın kaçak kuşkuludan hala haber yok. Katledilen Kurt’un annesi Bedia Akar 60 ise vaka günü emniyet vazifelilerinin rahat davrandığı için Akkaş’ın kayıplara karıştığını iddia etti. Acılı anne şunları söyledi:

“Kızım bu katille 5 sene beraber yaşadı ancak 5 senenin sonunda uyuşmayınca kızını alıp benim yanıma geldi. 1,5 yıldır benimleydi. Vakanın olduğu gün kızını görmek için bize geldi ve sabah kızını görüp gitti. Sonra telefon açıp, o gece bizde kalmak istediğini ve sabah Ankara’ya gideceğini söyledi. O gecenin sabahında da kızımı 10 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Biz kızımın çığlıklarıyla uyandık. Kızımı öldürüp kaçtı, hemen polisi aradık bilgi verdik. Ancak bulunmadı. Seda’nın can verdiği günden beri bir gün dahi huzurlu yattığım gün yok.”

‘Bir yıldır hür’

“Bir kuyumcu dükkanı ceddildiğinde eşgali emin olmamasına karşın birkaç saat içinde bulunuyor. Bu katilin kim olduğu da eşgali de emindi, konutta çıkarken girdiği caddelerin kamera kayıtları da vardı. Ancak emniyetin o gün rahat davranması neticeyi bu katil bir yıldır hür.

Kızım can verdikten sonra açıklama yapmak istedik ama polis çevremizi kuşatmaya aldı. O gün alınan o ihtiyatların yarısı kızım öldürüldüğü gün Avcılar’da alınsaydı, katil bugün hür olmazdı. Bir yıldır bir şey yapmadan bekliyoruz. Tek istediğim bu katilin bulunması ve hak ettiği cezayı alması. Bu katil suratından benim iki torunum annesiz kaldı.”

Kaynak: www.sacitaslan.com