Sektörün itibarlı isimlerinden biridir. Unilever’den emekli olduktan sonra BİM’in ve Bizim Toplu Tüketim’in kurulmasında rol oynadı. BİM’de uzun yıllar devir aldı, genel müdürlük yaptı.

Sonrasında kendi bir projeye soyundu ve Teda Global’i kurdu. 

Teda Global, bakkalları tek çatı aşağıda toplayan bir şirket oldu. Bu projede Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile işbirliği yaparak bakkallarla ilişkiyi kurumsal ışık halkası getirdi. 2012 yılında kurulan Teda Global, var olan discount market zincirleri gibi bakkal ve marketlerin ‘korkulu rüyası’ almak yerine bakkal ve marketler için yeni bir umut olmuştu.

Sonrasında Teda Global de faaliyetlerini sonlandırdı. Taner Karamollaoğlu’nu tanıyanlar, kenara çekilip emeklilik hayatı sürmeyeceğini bilir. Nitekim pek de yapmıştı.

Son dönemlerin trend işi olan online marketçilik alanında yeni bir teşebbüs başlatmış.

Getir, İstegelsin, Hepsiexpress gibi online market alanındaki güçlü rakiplerle rekabet etmek için, Gönder ismiyle bir alışveriş platformu kurmuştu.

Karamollaoğlu’nun kurduğu Bayrak Direği, bir markette yer alan ürünlerin hepsini eve ulaştırıyordu.

Ancak Karamollaoğlu’nun bu girişiminde işler istediği gibi gitmemiş. 

gonder.com.tr adresi üzerinden hizmet sunduğu Gönder’in faaliyetlerini askıya almış.

İleride baştan aktif ışık halkası getirir mi, bilmiyoruz lakin Bayrak Direği’in yolculuğu şimdilik sonlandırılmış…

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Taner-Karamollaoglu-nun-son-girisimi-basarisiz-oldu-Gonder-me-bekle/270097

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/taner-karamollaoglunun-son-girisimi-basarisiz-oldu-haberi-555507