Turizm sektöründe pek fazla rezervasyonu iptal edilen internet üzerinden tatil satışı yapan bazı siteler ise rezervasyon paralarını iade etmeyerek vatandaşları mağdur ediyor…

Vatandaşların özellikle Temmuz ayı ve ardından yaptırdığı rezervasyonların parasını iptal etmeyen tatil sitelerinin başında ise tatilbudur.com bulunmakta.

Oysa tatilbudur.com’un vatandaşların parasını iade etmeyerek mağdur duruma düşürmesinin dahası öbür boyutu var.

tatilbudur.com müşterilerine tatil satarken “İPTAL SİGORTASI” adı aşağı bir seçenek sunuyor. Vatandaşlar bu seçeneği kabul ederler ise satın aldıkları tatil paketlerine ekstra 40 TL daha ödeyerek rezervasyonlarını iptal etmeleri halinde paralarının tamamının iade edilmesini garanti etmiş oluyorlar.

Ancak tatilbudur.com vatandaşlardan bu 40 TL’lik “İADE SİGORTASI” paralarını alıp, bu ekstra ödeme ile rezervasyon iptali halinde müşterisine parasının tamamını iade edeceğini taahhüt etmesine rağmen pandemi krizinin turizm sektörünü derinden vurması ile birlikte üst üste yaşanan rezervasyon iptalleri ardından müşterilerinin paralarını iade etmedi.

Yüzbinlerce vatandaştan alınan bu “iade sigortası” yeküne vurulduğu süre sadece iade edilmeyen “İADE SİGORTASI” ücretlerinden milyonlarca TL’lik bir hileli gelir sağlanarak vatandaşın mağdur edilmesi söz konusu.

Bu Nedenle tatilbudur.com ayrıca taahhüdünü yerine getirmemiş hem de vatandaşların “İADE SİGORTASI” adı altında ödemiş olduğu ekstra 40 TL’nin de tabiri yerindeyse “Üstüne yatmış” oldu.

tatilbudur.com müşterileri mağduriyetlerini sosyal medya mecralarında ifade etmeye çalışırken, şikayetvar.com gibi tüketici sitelerinde de tatilbudur.com’un para iadesini gerçekleştirmemesi ile ilgili olarak sayfalarca şikayet var.

Kaynak: haberalternatif.com

Kaynak: www.sacitaslan.com