Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin haberine göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatillerini bitirip evlerine dönen tatilciler, kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşturdu. Sürücüler, 7 kilometrelik Sakar Geçidi'ni 45 dakikada geçebildi. Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinden başlayan araç kuyrukları, Aydın il sınırına dek devam etti. Muğla'dan dün, 100 bin civarında aracın çıkış yaptığı öğrenildi.

2 KİLOMETRE KUYRUK

Balıkesir'in Edremit Körfezi de trafik yoğunluğundan nasibini aldı. Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinden büyük şehirlere dönüşler başladı. Bölgede bazı kavşak noktalarında 2 kilometreyi bulan vasıta kuyrukları oluştu.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT YOĞUNLUĞU

Dönüş yoluna geçen tatilciler nedeniyle Çanakkale'de de feribot kuyrukları oluştu. Araç kuyruğu İskele Meydanı'ndan başlayarak Piri Reis Caddesi'ne dek ilerledi. Trafik polisleri kordon boylu boyunca meydana çıkan ara sokakları trafiğe kapatırken, şehir halkı içinde sıkışan trafiğin de akması için yoğun uğraş sarf etti.

Alınan bütün önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen, kazalar da bayram sevincine gölge düşürdü. Tatilin ilk gününden beri kazalarda 46 birey öldü, yaralı sayısı ise 341 oldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/tatilcilerin-donus-yolu-cile-dolu-haberi-535916