Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Taylor Swift’in “Inkar” albümünün tekrar yayınlanmasını kutlamak için bir araya gelinen faaliyet, bundan böyle Covid yayılma etkinliği olarak görülüyor.

32 yaşındaki Swift, gerçekten partide bile değildi. Parti, 2012 yılında piyasaya çıkan albümünün bitmiş yayınlanmasını anmak için hayranlarının bir araya geldiği bir etkinlikti. Ama virüs partiye katılan 600 kişiye çabucak yayıldı.

New South Wales Health tarafından yapılan uyarıda, “10 Aralık’ta Sidney Metro Tiyatrosu’ndaki partiye katılan herkes yakın temas halindedir ve hemencecik test yaptırıp 7 gün baştan başa kendilerini izole etmeliler” denildi.

Şimdiye kadar partiyle bağlantılı asgari 97 Covid-19 vakası var. Uyarıda bu vakalardan bazılarının Omicron varyantı olması konusuna da uyarı çekiliyor.

DENEME YAPTIRMALARI VE KENDİLERİNİ İZOLE ETMELERİ İSTENİYOR

Partiye katılanlardan bazıları bir QR kodu yoluyla antre yaptı ve bu da NSW Health’in kendileriyle iletişim kurmasını kolaylaştırdı. Yetkililer, partiye katılanların test yaptırmalarını ve 7 gün her tarafında kendilerini izole etmelerini istiyor.

NBC News’in Johns Hopkins Üniversitesi verilerine dayandırdığı haberine tarafından, alan acilen bir virüs dalgası yaşıyor ve perşembe günü itibarıyla yedi jurnal olgu ortalaması 1.091’e ulaştı.

Vakaların gün geçtikçe artması üzerine Noel öncesinde sosyalleşmenin bırakılması istenirken bir müzik festivali de iptal edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/taylor-swiftin-album-partisi-omicron-yayma-etkinligine-donustu-haberi-542561