ABD merkezli Bloomberg ajansı, iki ABD’li yetkilinin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla görüştüğünü, Define ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle de görüşeceğini aktardı.

ABD’Lİ YETKİLİLER TÜRKİYE’DE

ABD’nin terörün finansmanıyla çaba konusunda yetkili Hazine Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg ile ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terörle mücadeleden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Erik Woodhouse, Pazartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB), Salı günü de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nu (DEİK) ziyaret ederek Türk şirketlerinden yaptırımların delinmesine dahil olmamalarını istedi.

Bloomberg HT’nin aktardığı habere kadar, Salı günü İstanbul’da gerçekleşen basına kapalı toplantıda DEİK’ten iş insanları ile takriben 1 saatlik görüşme yapıldı.

RUSYA’YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı toplantıda içinde BM kararların da olduğu ambargolara aksan yapıldı. Peşinde ABD Hazine Bakanlığı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlar konusunda hassasiyeti ifade edildi.

Yaptırımlarla alakalı, yaptırıma uğramış kişiler ve firmaların listesinin sürekli kontrol edilmesinin altı çizildi.

Bunların kontrolünün uyumlu şekilde sağlanması ve Rus ambargolarının Türkiye üzerinden ihlal edilmemesi namına ortak akıl alışverişi yapıldı.

KAVCIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER

İki ABD’li yetkilinin TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile de görüştüğü, Define ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile de görüşeceği belirtildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/tcmb-baskani-kavcioglu-abdlilerle-ne-gorustu-iste-sir-gorusme.html