Habertürk'ün haberine göre Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal, haftanın ilk harekât gününde yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın esas emelinin maliyet kararını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirten Ağbal, "Bu istikamette tüm siyaset taşıtları kararlılıkla kullanılacaktır. Para siyasetinde, saydamlık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensipleri çerçevesinde bağlantı kuvvetlendirilecektir." dedi.

19 Kasım'da yapılacak PPK buluşmasıyla alakalı da ileti veren Ağbal, "19 Kasım 2020 tarihli Para Siyaseti Heyeti buluşmasına kadar mevcut gidişat ve temenniler gözden geçirilip, büyümeler de yakından takip edilerek; oluşacak bilgi ve değerlendirmeler ışığında zorunlu siyaset kararları alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Geçen Cumartesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal vazifesinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ceddilmişti. Ağbal'ın vazifeyi devraldıktan sonra ilk iletiı "Göreve başladık, çalışma zamanı" olmuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com