Teknopark İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen IASP Dünya Konferansı, dünyadaki bilim, teknoloji ve araştırma parklarını bir araya getirerek, bu yapıların asıl bileşenlerini geliştirmek, son trendleri tanımak ve tartışmak maksadıyla her sene gerçekleştiriliyor.

Cartuja Bilim ve Teknoloji Parkı’nın konut sahipliğinde bu sene 39’ncusu düzenlenen kongrenin başlıca teması “Gücünü inovasyondan bölge yeşil ve dijital başkalaşım: İnovasyon ekosistemlerinin rolü” oldu. Bu kapsamda kongre boyunca yeşil teknoloji, dijitalleşmenin iklim değişikliği ile mücadeledeki rolü ve çevreci çözümler ele alındı.

Konferansta Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu da bir hitabe yaptı. Açıklamada konuşmasına yer bahşedilen Topçu, çevre hassasiyeti üzerine kurulu bu yıl oysa konferansın önemine sinyâl ederek, “Teknoloji geliştirme alanımızı Türkiye’de bir birincil haline getiren inovasyon alanlarını ve toplumu dikkate alarak sıfır atık döngüsel ekonomiye gelmek için kayda değer adımlar attık.” ifadesini kullandı.

Topçu, döngüsel ekonominin iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, atık ve kirlilik gibi küresel zorluklarla mücadele eden bir sistem çözümü çerçevesi olduğunu aktararak, Teknopark İstanbul’un sıfır atık belgesi bölge birincil teknopark olduğunu kaydetti.

Mimari tasarımda da yapının en önemli hedeflerinden birinin çevre dostu olmak olduğunu ve bu kapsamda Teknopark İstanbul ofislerinin LEED GOLD sertifikasyon kriterlerine uygun bir şekilde tasarlandığını vurgulayan Topçu, “Teknopark İstanbul’da, insanlığın sıfır atık hedefine ayrıca yöresel hem de küresel olarak katkıda bulunmak maksadıyla çatımız altındaki tüm şirketlerimizi döngüsel ekonominin ve sürdürülebilirliğin bir parçası almak için etkileşime ve yakın çalışmaya özendirme ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

YENİ OFİSLER LEED GOLD SERTİFİKALI

Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare bölge içerisinde yer alan LEED Gold sertifikalı yeni ofisleri, sıfır atık kriterlerine göre inşa edildi. Yeni tür ofisler, içinde bulunduğu kuvvetli ekosistem, sunduğu sektörel ve akademik meslek birliği fırsatlarının yanı sıra, ıslak hacimli ve çeker ocaklı laboratuvarları, ambar alanı, fazla amaçlı salon, konferans salonları gibi sosyal imkanları ve Ar-Ge firmalarının ayrı mekansal ihtiyaçlarını karşılıyor.

Teknopark İstanbul, Uluslararası Teknoparklar Birliği Dünya Konferansı'na katıldı

Kurulduğu alan itibarıyla AR-GE girişimlerine büyük avantaj sağlayan, bütün mesken yerlerine yakın ve ulaşımı kolay olan Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı ve bitişiğindeki havacılık bakım yenileme üssü ile sıra dışı bir üstünlüğe sahip.

Havalimanına komşu teknopark bünyesinde, fazla amaçlı ve dönüştürülebilir modüler yapıya sahip ofisleri kiralayan AR-GE firmaları, yalnızca büro kiralamış olmakla kalmayıp, bununla birlikte dinç bir ekosisteme de antre imkanı sağlamış oluyor.

Teknopark İstanbul, kampüs kullanıcılarının daha verimli ve üretken olmalarını karşılamak için faal ve dinç hayat imkanlarını da artırıyor. Çalışanlar için daha artı spor ve çalışma karşılayan faaliyetleri özendirme ederek, kampüsün iç ve dış alanları ile etkileşim içindeki iki taraflı alanlarla 7/24 yaşayan ve dağıtılmış etkinliklere ev sahipliği yapan canlı bir ekosistem oluşturuyor.

Doğaya aklıselim, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan zeki tasarımlara sahip Teknopark İstanbul binalarında, sensörlerle iç hava kalitesi ölçülerek doğal hava sirkülasyonu otomatik sağlanıyor ve güneş panelleri ile elektrik üretiliyor. Su kaynaklarının bereketli kullanımı ve suyun toplanıp ayrıştırılmasına önem bahşedilen Teknopark İstanbul’da, katı atık ayırma ve atık yönetimi, geçirgen yüzeyler, sızma ve tutma kuyuları, yeşil duvarlar gibi yeşil altyapılar uygulamalarının artırılması da hedefleniyor.

Sıfır atık sertifikası alan birincil teknopark olan Teknopark İstanbul’da, 2021’de 124 bin 752 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı ve doğal kaynakların korunmasına 2020 yılına göre yüzde 68 daha artı katkı maddesi yapıldı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/teknopark-istanbul-uluslararasi-teknoparklar-birligi-dunya-konferansina-katildi.html