Sabahleyin Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine tarafından çoğunlukla "İnternetsiz ev kalmasın" diye başlayan ve bazı telefon operatörlerinin isimlerini kullanarak yapılan tacizler yaklaşık iki yıldır gece gündüz devam ediyor. Bunlara dönemsel olarak su arıtma cihazı satıcıları ile kombi temizliği yapan firmalar da eklendi.

Vatandaşlar bu numaraları tanıdığı için artık telefonunu meşgule almaya başladı. Ancak tacizciler yine durmadı. Şu Anda de sesli mesajlar gönderiyorlar. Telefonlarında "bir adet sesli mesajınız var" ibaresini görebilen vatandaşlar mesaja ulaştıklarında yine karşılarında "İnternetsiz ev kalmasın diye" başlayan ses kaydını buluyor.

GÜNDE 30 KEZ ARANAN VAR

Yapılan çalışmalar telefon tacizlerinin arkadaki planında Telekom operatörlerine çalışan bayilerin olduğunu ortaya koyuyor. Çağrı merkezleri ile anlaşan bayiler buradan tek bir tuşla yüzbinlerce kişinin cep telefonuna aynı anda arama gönderiyor. Gelen pazarlama telefonları tüketicilerin günlük hayatlarını bütün bir işkenceye dönüşmüştür durumda.

Konuyla ilgili sosyal ağ ve şikâyet sitelerine yansıyan mesajlara kadar günde 30 defa aranan mağdurlar bulunuyor. Vatandaşlar, "İnternetsiz ve kalması diye arayan numaralardan bıktım. Engellesem de arıyorlar. Mahkemeye atamak için araştırıyorum. Bu bir tacizdir!" biçiminde şikayetlerini dile getiriyor.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ İNTERNETTE SATILIK

Aramalar, KVKK kurallarına aykırı olarak ve kişisel verilerin illegal yollarla pazarlamacının eline geçmesi ile gerçekleşiyor. Aralarında aktüel dataların bulunduğu binlerce bireysel veriye ise internetten deha varmak olası. Kanser hastalarından, cinsel hastalıklara, sigara vazgeçme tedavisi görenlerden saç ektirenlere değin hemen her alanda ulaşılabilir ışık halkası gelen bu dataları genel olarak pazarlamacılar ve dolandırıcılar tedarik ediyor. Tüm şikâyetlere karşın hiçbir yaptırım uygulanmayan www.cagrimerkezidatasi.xyz adresi en büyük data satışının yapıldığı alanlardan biri. Kişisel Verileri Koruma Kanunu için kılı kırk yaran ve önemli tedbirler bölge firmaların emekleri de heba oluyor.

CEZALAR TEDAVI OLMADI

Ticaret Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak ilgili aramaları yapan firmalardan bazılarına suç oluşturan kesse de bunun caydırıcı olmadığı görülüyor. Ticaret Bakanlığı'nın sitesinde yapılan aramalara ve sonrasındaki işlemlere ilişkin şikâyete konu olan, Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. hakkında, 6.907. TL yönetimle ilgili para ve anılan reklamları erteleme cezaları verilmesine karar verildiği, Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında da, 8.546 TL yönetimsel para ve anılan reklamları durdurma cezaları verildiği görülüyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/telefon-tacizi-sesli-mesaja-kadar-uzandi-haberi-538069