Teşkilat dizisi reytingde bayrağı aldı gidiyor ama sosyal medyada durum bambaşka!

TelevizyonGazetesi.com/Ayrıntı – Pazar akşamları ekrana gelen üç dizi Adalet, Teşkilat ve Tozkoparan, reytingde olduğu değin sosyal medyada da öbür bir yarış yaşıyor. Geçtiğimiz sezon Kanal D’nin sevilen dizisi Adalet, birinciliği kimseye kaptırmıyordu fakat bundan böyle tablo değişti!

Sezon başında Murat Şimşek’ın kadroya dahil olması ile birlikte Teşkilat dizisi az kalsın Hak dizisine depar atmış şekilde tez reytinglerde birincil sıraya yerleşmeyi başardı! Sözde, geçtiğimiz yıl yaşadığı doruk başarısını bu sene koruyamıyor! TRT1’in sevilen dizisi Teşkilat, ikincilikten daha sonra bu sezon 1.lik keyfini yaşamaya devam ediyor bu hafta da…

aynı zamanda reytingleriyle bu iki diziye yetişemese de Fox TV’nin Tozluyaka dizisi de saygın bir izleyici kitlesi tarafından merakla takip ediliyor. Sosyal medyada da konuşulmakta. Gençlik dizisi olarak genç kuşak oyuncularıyla da gündemde.

Bu üç dizinin bu haftaki yarışında reytinglerde durum yine değişmedi! Teşkilat sezon başından beri durduğu birinciliği korurken Yargı da ikinci sıradaydı. Reytingdeki durum böyle fakat sosyal medyada başka bir netice ortaya çıktı!

Adalet dizisi, her ne dek zirveyi reytingde kaptırmış olsa da sosyal medyada artan bir şekilde daha fazla yükselmekte! İkinci sezonda da beyin yakan senaryosu ile izleyenleri ekrana kilitlemeyi başaran Adalet’nın bu haftaki sosyal ağ karnesi de oldukça başarılı!

16 Ekim Pazar akşamı yayınlanan dizilerle ilgili gün içinde yapılan sosyal ağ paylaşımlarının karşılaştırılması sonrası ortaya aşağıdaki sonuçlar çıkmakta. Adba’nın yaptığı karşılaştırmada Twitter, Instagram, Facebook, forumlar ve web sitelerinde yapılan paylaşımlar baz alınıyor.

Buna kadar aynı gün içinde Yargı dizisinin, 61 bin 600 iletiye konu olarak birinci sıraya yerleştiği tabloda Teşkilat ile arası hayli çözülmüş görünüyor! Tozluyaka da bu iki dizinin oranlarına yakın bir yerde durmakta.

Adalet dizisinin sosyal medyadan daha büyük bir destek aldığı bu rakamlarla da görünüyor. Dizi, özellikle 39. bölümüyle hayli gerilimli ve heyecanlı bir bölümle ekrandaydı bu hafta. Sezon başından beri merak edilen katilin kimliğini öğrenmek için izleyiciler ekran başına geçti ve böylece fazla varsayım, yorum birbirini kovaladı.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/teskilat-dizisi-reytingde-bayragi-aldi-gidiyor-ama-sosyal-medyada-durum-bambaska/1340088