Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre Rize’de gerçekleştirilen kongreye katılan ve bununla beraber Aksaray, Eskişehir ve Konya’daki kongrelere de seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın sürecinde gerçekleştirdikleri kongrelerin tıklım tıklım doymuş olmasını övdü.

Rize’deki salonda sosyal özellikle sosyal mesafe kuralına uyulmayan kongrede partililere seslenen Erdoğan, “İşte şu salonun hali… Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebalep doymuş” diyerek kalabalığı övmesi dikkat çekti.

BEŞ MASALI LOKANTADA VİRÜS VAR, KONGRE SALONUNDA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, sosyal ağ hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın "lebalep doymuş" açıklamasına tepki tepki göstererek, “Beş masalı lokantadan bulaşan virüs lebaleb doymuş kongreden bulaşmaz! Halk Müziği aç, millet evsiz, işletmeciler biçare! Kongrede yazan ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ cümlesi öyle manidar. Birisi Erdoğan'a 13 vatan evladının şehit olduğunu da anlatsın. Yazıklar olsun size!” diye yazdı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise, “Bugünden sonra Rize’deki tüm lokanta, kafe ve kahvehanelere özgürlüklerini verin. Bezduk, darlanduk adaletsizliğiniz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇILAR GEREKSIZCE ÇABA EDİYOR

ADD Samsun Şube Başkanı ve bununla beraber tıp doktoru olan Işık Özkefeli de Erdoğan’ı eleştirdi.

Özkefeli sosyal ağ hesabından, şu paylaşımı yaptı: "Covid-19 pandemi ve alınan tedbirlere karşın ülke Cumhurbaşkanı salonun doymuş olması ile övünebiliyorsa, biz sıhhat çalışanları boşu boşuna çaba ediyoruz! Madem salonlar böyle batmış olabiliyor, kan dertli esnaf niye kepenk açamıyor? Kafalardaki sorular, verilemeyen cevaplar ama ateş düştüğü yeri yakıyor! Bir şehit annesi ‘Şehidin helvası; sizin ocakta kavrulmadığı sürece size defalarca tatlı gelecek’ demişti. Ne kadar da haklıymış" diye yazdı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/tiklim-tiklim-kongreler-tepki-cekti-haberi-528711