Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni… Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı!

TelevizyonGazetesi.com/Ayrıntı – Her yıl Haziran ayında başlayan yaz sezonu ile birlikte yepyeni diziler ekrana gelmeye başlıyor. Hepsi birbirinden renkli ve eğlenceli yapımların yanı sıra hikayesi daha romantik komedi veya dram tarzı olan yapımlar birbirleriyle yarışıyorlar.

Yaz dönemindeki renkli hikayelerden bazıları az önce sezon başını göremeden ekrandan düşmeye başlıyorlar. Reytingleri fazla düşük gelip izleyicinin ilgisi düşen diziler, Eylül ayına gelmeden bir kaç bölümde final yapıyor. Bir Takım diziler ise yazı daha uğurlu geçiriyorlar.

Karşılarında çok enerjik rakipler olmayan diziler için büyük bir üstünlük oluyor yaz dönemi. Eylül sezonu açılmaya başladığında ise koşul adamakıllı değişiyor! Yaz aylarında izleyicinin dizileri takip etme süreci değişkenlik gösteriyor. Rehavetin daha fazla olduğu bir dönemde dizilerin reyting puanları da düşük oluyor. Normalde daha az izleyici olsa da televizyona olan alaka düştüğü için genel durumun içinde belirli listelerde üstteki sıralarda yer alıyor kimi diziler.

Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni... Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı! 1

Fakat Eylül ayının gelmesiyle birlikte insanların televizyon izleme eğilimleri de artarak yükseliyor. Hepsi birbirinden gösterişli diziler teker teker ekrana gelmeye başlıyor. Bu koşul da yazdan Eylül sezonuna geçiş yapan diziler için büyük bir imtihan oluyor. İlk haftaların kritik olduğu bir sürece girildi. Yaz döneminde başlayan diziler için Eylül’ün birincil haftaları çok önemli.

Önümüzdeki haftalarda sezonda devam etme şansı bulan yaz dizilerinin durumları ağır ağır ortaya çıkacak. Reytinglerin düşük olması ile bazı diziler bir kaç hafta sonra veda edebilir!

bu vesileyle yazlık dizilerin sosyal medya karnelerinde de kritik haftaya girerken şart aşağıdaki gibi… sosyal ağ ölçümleme servisi Adba.tv’nin yaptığı araştırmaya göre 29 Ağustos-4 Eylül haftasında ekranın en fazla konuşulan yapımlarından birincil 10’a girenler sıralanmakta.

Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni... Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı! 2

Yaz sezonunda da büyük ilgi gören Senden Daha Hoş dizisi, birincil sırada yer alıyor. Dizinin sezonda devamına karar verildi. Fakat öteki dizilerle rekabetindeki durumu ilerleyen süreçte göreceğiz. İkinci ve üçüncü sıralarda ise liselerdeki despotluk, zor gibi olayların yer aldığı iki gençlik dizisi Tozluyaka ve Duy Beni arka arkaya geliyor. Yaz sezonunda ilgi gören diziler bakalım ilerleyen haftalarda nasıl sonuçlar alacak! sırası gelmişken geçen hafta ekrana 3. sezonuyla gelmeye başlayan Gönül Dağı 4. sırada yer alıyor. Gelsin Yaşam Bildiği gibi yaz dizisinin ardından ise izleyicinin yeni sezonunu ilgiyle beklediği Kuruluş Osman dizisi ve yeni sezona başlayan Kardeşlerim ile müsabaka programı Masterchef izliyor bu dizileri. Hemen Şimdi yeni başlayan Kusursuz Kiracı dizisi ile Seversin de listenin son sıralarında.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/tozluyaka-senden-daha-guzel-duy-beni-yazlik-dizilerin-sezon-sinavi-basladi/1335587