TRT1’in yaz döneminde patlama yapacak bir dizisi var!

TRT1 son yıllarda etkili dizilerle milyonlarca izleyiciyi kendi ekranına çekerken, bu iddialı projeler yenileri de ekleniyor. Birbirinden ayrı yapımlarla her izleyici grubuna hitap etmeyi amaçlayan TRT1’in yaz dönemi için sürpriz yapması beklenen yeni dizisi Balkan Ninnisi…

Çekimleri Makedonya’nın Üsküp kentinde devamlı dizi izleyicilere hoş bir aşk hikayesinin yanı sıra ayrı kültürlere sahip insanların iki taraflı bir hayatı paylaşabileceği konusunda da etkili bir öykü ortaya koyacak. Erdal Özyağcılar ile Arzu Türkad’ın başrollerinde yer aldığı dizinin iki genç oyuncusu Merih Öztürk ile Emre Bey ise yaz döneminin gözde çiftlerinden birisi olmak için mücadele sergileyecek.

TRT1'in yaz döneminde patlama yapacak bir dizisi var! 1

Balkan Ninnisi yalnızca bir aşk hikayesi değil, uzun yıllar birlikte yaşayan öbür toplumların çoğu karşılıklı noktasının da olduğu gerçeğini ortaya koyan bir hikayeye sahip. Etkili hikayesi ve zinde oyuncu kadrosu ile Balkan Ninnisi dizisi yaz sezonunun en iddialı işlerinden birisi olacak gibi gözüküyor.

21 Haziran Salı günü saat 20..00’da birincil bölümü yayınlanacak olan diziden yeni bilgiler de geldi. İşte Balkan Ninnisi’nin ilk bölüm özeti: “Vardar Nehri’nin ikiye böldüğü Üsküp şehrinde, nehrin bir tarafında Makedonlar; diğer tarafında Türkler ve Arnavutlar yaşamaktadır. İki tarafı birleştiren Taş Köprü’den ismini bölge köfteci dükkanının sahibi Süleyman Usta ve ailesi, evin genci Ertan’ın İstanbul’dan Üsküp’e dönüş heyecanını defalarca birlikte kaldıkları tarihi konakta yaşamaktadırlar.

TRT1'in yaz döneminde patlama yapacak bir dizisi var! 2

Evin iki oğlundan biri olan Ertan; üniversiteyi bitirmiş, yurduna geri dönüyordur. Ilk Kez dayısı Süleyman ve annesi Neriman elde etmek üzere tüm aile Ertan’ı mimar olarak beklemektedir. Yıllar önce depremde harap olan, evin dedesi Zübeyir’in imamı olduğu camiyi Ertan’ın mimarlığı doğru tekrar yapmanın hayalini kurmaktadırlar. Ancak Ertan’ın okuduğu bölüm de camiyi yerine getirmek için seçeceği usul de bambaşkadır.

Öte yanda annesi Elena’nın baskısıyla Viyana’da siyaset bilimi okuyan ve Ertan gibi şehre dönüş yapan Jovanka; istemediği, her detayı kendi iradesi dışarıya planlanmış bir hayatla yüzleşecektir. Arzusu sanatla uğraşmak olan Jovanka, annesi Elena’nın otoritesinden sıyrılıp kendi hayatı uğruna mücadeleye girişeceği kısmın başındadır. Bu mücadelesindeki en yakın destekçileri babası Daniel ve kız kardeşi Maria olacaktır.

TRT1'in yaz döneminde patlama yapacak bir dizisi var! 3

Ertan şehre gelir ve Mimarlık yerine Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü okuduğunu ailesine itiraf eder. Hayal kırıklığına uğrayan aile, Ertan’ın geleceğiyle ilgili senaryoyu çarçabuk yazar. Süleyman, yeğenini köfteci yapmak; Neriman ise geçmişte büyük oğlunun bir Makedon’la evlenip konağı terk etmesinin de getirdiği korkuyla Ertan’ı aileye uygu bir Türk kızıyla evlendirmek ister. Lakin bu çabanın sonunda felek oyununu oynar. Artık Neriman’ın en büyük korkusu Ertan’ın bir Makedon olan Jovanka’yla bakımlı bir aşk yaşıyor olmasıdır.

Bir tarafta Makedon tarafına adım zeka atmayan Süleyman ve küçük oğlunun da bir Makedon’la çekip gitmesinden korkan Neriman, diğer tarafta Türklerden hiç müsamaha etmeyen Elena; Ertan ve Jovanka’nın karşısındaki en büyük engel olacaklardır. Fakat bu iki ailenin birbirlerine aleyhinde beslediği düşmanlık; kolay bir uyruk meselesi değil, maziden gelen derin bir yaranın sonucudur. Ertan ve Jovanka çetin bir mücadelenin içerisinde mutluluğu arayacaklardır.”

“Balkan Ninnisi”nin 1. Bölümü, 21 Haziran Salı 20:00’de TRT 1’de.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/trt1in-yaz-doneminde-patlama-yapacak-bir-dizisi-var/1327716