Türkiye'nin peribacaları ve natürel kaya yaradılışlarıyla şöhretli turizm merkezi Kapadokya'da turistler, karla kaplanan natürel hoşluklar ile tarihi ve kültürel zenginlikleri semandan gördü. Anadolu Ajansının haberine göre tesirli olan karın ardından beyaza bürünen bölge eşsiz hoşluk sergilerken, sıcak hava balonu turuna katılan ziyaretçiler peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde süzülerek manzarayı kuş bakışı izleme ihtimali elde etti. Sabah saatlerinde Göreme beldesindeki balon kalkış alanındaki hazırlıkların ardından peş peşe Kapadokya semalarına yükselen sıcak hava balonları, takribî bir saat süresince semanda süzüldü.

Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokyaya hayran kaldı

Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokyaya hayran kaldı


Olumsuz hava şartları sebebiyle yılbaşından beri ilk kere reelleştirilen gün doğumu turuna çok rakamda yabancı turist katıldı. Tur sırasında ortaya çıkan sis, sıcak hava balonlarıyla bütünleşerek hoş bir görüntü oluşturdu. Turun bitirilmesinin ardından söyleme yapan sıcak hava balonu kaptanı Ümit Arı, 10 yıldır turistlere Kapadokya semalarında eşlik ettiğini, beyaza bürünen coğrafi hoşluklar arasında uçuş yapmaktan mutluluk dinlediğini belirtti.

Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokyaya hayran kaldı


Arı, "Aşk Vadisi üzerinde sevinçli bir uçuş reelleştirdik. Uçuş rotamızda sıcaklık eksi 20 dereceydi. Uzun zaman sonra sevinçli bir uçuş oldu. Bölgede yapılabilecek en sevinçli hoş işlerden biri balon kaptanlığı. Bu hoşluklar arasında uçuş yapmak mutluluk veriyor." dedi. Tayvanlı turist Yu Shih Ting ise Kapadokya'nın semandan çok daha alaka çekici olduğunu ifade etti. Yu, "Burası çok hoş ve korunmuş tarihi yerlerle kaplı. Dün bir hayli yeri dolaştıktan sonra bugün de balon turuna katılarak gökyüzüne izledim. Çok mutluyum." diye konuştu.

Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokyaya hayran kaldı



Peribacaları ve natürel kaya yaradılışlarını kuş bakışı izlemenin eşsiz bir duygu olduğunu kaydolan Thai Fang da tur sırasında sürüklediği resimleri sosyal paylaşım sayfasında yayımlamak için sabırsızlandığını dile getirdi.