MedyaRadar'ın haberine göre Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Idare Heyeti, 20 Mayıs 2021 günü yaptığı toplantıda üyesi Hadi Özışık ile ilgili şikayetleri de değerlendirdi. Değerleme sonucunda Hadi Özışık’ın TGC Tüzüğü’nün ilgili maddeleriyle, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davranışları dolayısıyla oy birliğiyle üyelikten çıkarılmasına karar verildi. TGC Idare Heyeti’nun üyelikten çıkarma kararında şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Idare Heyeti 20 Mayıs 2021 günü yaptığı toplantıda 3959  sicil numaralı üyesi Hadi Özışık ile ilgili şikayetleri de değerlendirmiştir. Hadi Özışık’ın  suç örgütü  lideri  Sedat Peker ile olan ilişkisini ortaya koyan video kayıtları ve açıklamaları  TGC üyeleri kadar tepkiyle karşılanmış çok sayıda şikayet Cemiyete iletilmiştir. Değerleme sonucunda Hadi Özışık’ın şikayete konu olan davranışlarının kamuoyunda görüntülü ve yazılmış olarak fiziki bir biçimde alenileştiği görülmüştür.

Hadi Özışık’ın Sedat Peker ile olan ilişkileri, davranışları, açıklamaları,  TGC Tüzüğü’nün Üyelikten Çıkarmayı aranjör 11. Maddesi’nin  g bendi  zarfında değerlendirilmiştir.

Üyemiz Hadi Özışık’ın  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Tüzüğü’nde belirtilen kuruluş nedeniyle ve Türkiye Gazetecileri Yargı ve Sorumluluk Bildirgesi’nde açıklanmış ilkelerle, bu bildirgede bulunan gazetecinin doğru tavır kuralları, adalet ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışlar içinde olduğu tespit edilmiştir.

Bütün bunların sonucunda Tüzüğün 11. Maddesinin g bendi ile Yönetim Kurulu’nun ödev yetkilerini aranjör 21. Maddesinin g bendine dayanılarak Hadi Özışık’ın oy birliği ile üyelikten çıkarılmasına karar verilmiştir. Hadi Özışık’a üyelikten çıkarılma kararına karşısında Anayasa gereği genel kurulda itiraz hakkı olduğu bildirilmiştir.”  

Medyaradar

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/turkiye-gazeteciler-cemiyetinden-flas-hadi-ozisik-karari-haberi-532985