Haber Global'de bulunan habere kadar Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD DB’yi yeni görevi sebebiyle tebrik etmiştir. Yeni ABD Yönetimiyle müşterek saygıya dayanan açık ve dostça bir diyalog geliştirme hususunda mutabık kalınmıştır. Görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele dargın, bir takım yöresel meseleler ile FETÖ, PKK/PYD, terörizmle uğraş, S-400, Suriye, Doğu Akdeniz konularına da değinilmiştir. Görüşmede ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlık da dile getirilmiştir. İki Bakan önümüzdeki dönemde gündemdeki bütün konuları daha detaylı bir şekilde mülâkat konusunda mutabık kalmışlardır."

ABD'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price şu ifadeleri kullandı: "Blinken Çavuşoğlu ile telefon görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkilerinin önemini vurguladı. Terörle mücadelenin iki taraflı çıkar olduğunu ifade etti. Demokratik kurumlar, kapsayıcı yönetim ve insan haklarına saygının önemine dikkat çekti. İki taraf da Suriye'de siyasi çözüm için işbirliğini güçlendirmede mutabık kaldı.

Blinken Irak'ın kuzeyinde esir alınan Türk vatandaşlarının ölümü sebebiyle başsağlığı dileğini iletti ve sorumlunun PKK olduğunu yeniden onaylama etti."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/turkiye-ile-abd-arasinda-kritik-gorusme-haberi-528663